Deşi sezonul estival s-a încheiat de mult, încă avem motive să ajungem pe litoral. Sezonul scoicilor este în toi. Iar bucătarii ştiu cum să ademenească turiştii. Prepară totul la ceaun, la foc de lemne, direct pe nisip. Curioşii asistă la...
Duminica, 18.10.2020, 19:20Dacă sunteţi pofticioşi, vă avertizăm că imaginile care urmează, vă vor lăsa gura apă. Un festival vânătoresc ce a avut loc la Sovata, a reunit peste 20 de grupe de bucătari care au dat arma pe şorţ şi s-au întrecut în reţete....
Duminica, 27.10.2019, 08:49Toamna are gust de pastramă de berbecuţ cu must. După culesul viilor, românii şi-au amintit cât de gustoasă este această carne pe care au uitat-o. Oaia a ajuns să fie consumată doar de două ori pe an. Ciobanii se plâng că sunt aproape de...
Joi, 26.09.2019, 19:36Ca să marcheze începutul sezonului de vânătoare de mistreţi, pasionaţii din domeniu au pregătit cele mai bune preparate din vânat. Evenimentul s-a desfăşurat sub umbrela balului vânătorilor care este organizat în fiecare an.
Luni, 09.09.2019, 16:30Arome delicioase s-au ridicat în aer, în Târgu-Mureş, unde a avut loc un concurs de gătit la ceaun. Bucătarii s-au întrecut în reţete care de care mai gustoase şi fiecare şi-a folosit secretul. A contat şi felul în care şi-au prezentat...
Luni, 02.09.2019, 16:34A fost dezmăţ culinar la două festivaluri de mâncare tradiţională care s-au ţinut weekendul acesta la Salonta şi Ghimeş. Mii de pofticioşi s-au bucurat în Bihor de 20.000 de sarmale, în timp ce în Harghita oamenii s-au relaxat la un...
Duminica, 01.09.2019, 19:32Staţiunea Borsec a devenit pentru trei zile capitala preparatelor la ceaun. Zeci de bucătari din Albania, Republica Moldova sau Ungaria şi-au prezentat tradiţiile culinare în aer liber. Iar chefii s-au întrecut în reţete fără să se uite la...
Sambata, 13.07.2019, 19:25Peste 1700 de sportivi din 41 de ţări ajung zilele acestea în Mureş, la Campionatul European de Triathlon. Deja, câteva sute s-au strâns aseară în Târgu Mureş, la deschiderea oficială a evenimentului. Organizatorii i-au aşteptat cu multe...
Sambata, 29.06.2019, 13:28Mii de români petrec Sărbătorile Pascale şi în staţiunile montane. Mulţi dintre ei au ales cazarea la rulotă sau cort şi mâncarea tradiţională gătită la iarbă verde. Pe Valea Cerbului, lângă Buşteni, în jurul ceaunelor cu ciorbă de...
Sambata, 27.04.2019, 19:11Cei care ajung, astăzi, în Mamaia Nord se pot bucura de o serie de delicii pescăreşti! Dar parcă niciunele nu sunt mai bune decât scoicile la ceaun, care sunt servite direct pe plajă.
Duminica, 03.03.2019, 14:14Momente surprinzătoare la emisiunea „Chefi la cuțite”! Proba tocăniței l-a determinat pe Chef Florin Dumitrescu să găsească o metodă inedită pentru a da gust mâncării! Toți au stat cu stingătoarele prin preajma sa!
Luni, 14.01.2019, 20:36Momente surprinzătoare la emisiunea „Chefi la cuțite”! Proba tocăniței l-a determinat pe Chef Florin Dumitrescu să găsească o metodă inedită pentru a da gust mâncării!
Luni, 14.01.2019, 19:50Cum poţi profita mai bine de weekend, dacă nu la aer curat şi cu mâncare bună. Iar cum micii şi fripturile sunt deja o obişnuinţă, câţiva tineri din Braşov s-au gândit să încerce altceva. Tot la munte, tot cu picnic, dar la ceaun, în...
Luni, 11.06.2018, 13:28Tradiţia spune că de Ignat, gospodarii taie animalele după ce le-au îngrăşat tot anul. În Timiş, cei mai iscusiţi măcelari român le-au dat clasă sârbilor veniţi să se laude cu reţetele lor.
Miercuri, 20.12.2017, 19:20Cei trei chefi primesc de la Gabor Loli, maestru căldărar și păstrător al tradițiilor țigănești un ceaun făcut chiar de concurent.
Luni, 23.10.2017, 21:10De ziua noastră, a tuturor românilor, nu putem să nu ne bucurăm de un preparat tradiţional 100% românesc.
Joi, 01.12.2016, 20:08De la armată vine şi mâncarea tradiţională de 1 Decembrie. Fasole cu ciolan mai gustoasă ca la popotă n-a mâncat nimeni. Dar orice bucătar e dator măcar să-ncerce să concureze în reţete cu militarii. De la chef Nicolai Tand, care are are...
Joi, 01.12.2016, 19:24Dacă pe litoralul românesc se savurează delicatese din marea mediterană, ei bine, lângă Braşov, gulaşul unguresc, varza călită cu ciolan sau ciorba de cartofi au făcut senzaţie. Dacă miresmele nu au convins trecătorii, au reuşit bucătarii.
Sambata, 03.09.2016, 19:30Una dintre blondele din platou i se adresează lui Connect-R – invitat alături de Cornel Ilie de la Vunk și Tudor Ionescu de la Fly Project – în limba rromani și, la finalul conversației, îi dăruiește artistului un ceaun din cupru.
Miercuri, 04.03.2015, 12:36Oricât de iscusite ar fi mamele sau bunicile noastre, gustul celor pregătite în cantităţi industriale pare că nu poate fi egalat. O recunosc chiar doamnele.
Vineri, 26.12.2014, 13:11Vladutz prepara astazi o retata de fasole la ceaun
Joi, 25.10.2012, 08:45Un nou brand romanesc face inconjurul lumii. Mamaliga a fost ridicata la rang de marca nationala de catre faimoasa revista National Geographic. O lume intreaga va invata ce deliciu se ascunde intr-un ceaun de mamaliga.
Miercuri, 11.04.2012, 00:00Pasionatii de gatit si-au dat intalnire in centrul Moldovei. Iesenii au fost martorii unui concurs culinar cum nu s-a mai vazut. Ciorba de porc, slanina gatita la foc mic si tocana moldoveneasca au fost vedele Cupei Moldovei. Si cum sambata e mereu...
Sambata, 17.03.2012, 19:32Peste o mie de oameni au gustat dintr-o tocana uriasa, preparata la Miercurea Ciuc de zeci de bucatari. Ei si-au aratat maiestria in gatitul gulasului, a tocanitelor sau a supelor. Ca lupta sa fie dreapta, toate mancarurile au avut la baza acelasi ingredient: cartoful.
Duminica, 07.08.2011, 00:00Razvan a facut o descoperire inedita, fiind convins ca ceaunul miscator al lui Vladutz danseaza lambada
Joi, 12.05.2011, 08:59Vecina a tipat cu toata puterea, in direct la Neatza, fiind convinsa ca ceaunul lui Vladutz i-a facut cu mana
Joi, 12.05.2011, 08:56Vecina Roxana a tipat joi dimineata in bucataria lui Vladut, speriand intreaga echipa din platoul matinalului.
Joi, 12.05.2011, 00:00