Va fi ospăţ mare, anul viitor, la Palatul Brukhental. Se împlinesc 300 de ani de la naşterea faimosului baron din Transilvania, iar evenimentele se anunţă a fi fastuoase şi încărcate de istorie. Oamenii de la palat s-au apucat deja de treabă.
Sambata, 05.09.2020, 09:08A fost ospăţ pe cinste la o stână din judeţul Hunedoara! Un cioban şi-a propus să le arate tinerilor cum se trăieşte în natură şi cum se mănâncă în vârf de munte. A lăsat puţin oile deoparte şi a lansat o invitaţie pe internet. Cum...
Duminica, 23.02.2020, 09:29În prima zi de Crăciun, românii au continuat distracţia şi ospeţele începute în Ajun. În dulcea Bucovină, ţinutul de poveste al României, turiştii au venit cu dor de tradiţii şi de autenticitate şi sărbătoresc ca odinioară.
Joi, 26.12.2019, 07:33Ca în fiecare an, ospăţul de Crăciun trimite mulţi români la spital. Cei care exagerează cu mâncarea şi alcoolul au ajuns la camerele de gardă.În Capitală, la Serviciul de Ambulanţă, telefoanele au sunat fără oprire, iar medicii de pe...
Joi, 26.12.2019, 07:30Echipa de la Neatza cu Răzvan și Dani a plecat în Curtea de Argeș și a ajuns într-un loc destinat gurmanzilor.
Miercuri, 20.11.2019, 13:09De Sfinții Mihail și Gavriil, în Parcul Național din Capitală, se organizează un ospăț cu preparate haiducești pentru toate gusturile.
Vineri, 08.11.2019, 12:53De Sfinții Mihail și Gavriil, în Parcul Național din Capitală, se organizează un ospăț cu preparate haiducești pentru toate gusturile.
Vineri, 08.11.2019, 10:45E sărbătoare în comunitatea turcilor din România. Timp de patru zile, musulmanii care ţin tradiţia împart dulciuri copiilor şi rudelor. Cei nevoiaşi primesc pachete care conţin carne de oaie, la mare căutare în această perioadă. Cele...
Duminica, 11.08.2019, 19:35Un obicei cunoscut după nume, dar în continuare surprinzător şi poate din ce în ce mai rar are loc în mai multe zone din ţară la o săptămână după sărbătoarea Învierii Domnului. Paştele Blajinilor este prilej pentru o nouă masă...
Luni, 06.05.2019, 07:58Un cozonac lung de 10 metri şi cinci sute de litri de ciorbă de lobodă. Sunt deliciile de post pe care sute de bucureşteni, care au trecut prin Parcul Naţional, le-au savurat astăzi. Bucatele au fost preparate pe loc, numai din ingrediente naturale.
Sambata, 06.04.2019, 19:24Chiar dacă nu sunt acasă, cei peste 600 de studenţi moldoveni ai Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi au petrecut aşa cum numai ei ştiu. Unirea României cu Basarabia din 1918, marcată în fiecare an pe 25 martie, a fost prilej de...
Duminica, 31.03.2019, 08:53De Lăsata Secului, românii care ţin post s-au ospătat cât să îşi sature poftele pentru următoarele săptămâni. De mâine începe postul Paştelui, cel mai dur din an. Va ţine până pe 28 aprilie, adică şapte săptămâni.
Duminica, 10.03.2019, 19:22De Lăsata Secului, românii care ţin post s-au ospătat cât să îşi sature poftele pentru următoarele săptămâni. De mâine începe postul Paştelui, cel mai dur din an. Va ţine până pe 28 aprilie, adică şapte săptămâni. În ultima zi...
Duminica, 10.03.2019, 19:17Val de arome la Satu Mare! Într-un decor autentic românesc, zeci de bucătari s-au întrecut în bucate tradiţionale din carne de porc. Cârnaţi, friptură, varză cu slănină.au fost absolut delicioase. Iar pofticioşii au gustat din toate.
Duminica, 10.02.2019, 09:21În multe oraşe din ţară, petrecerile din stradă au concurat cu cele din restaurante. Au fost localuri care s-au întrecut în surprize. Cei care au ajuns la petrecerile tematice, nu s-au uitat la bani.
Marti, 01.01.2019, 19:11Foie gras cu dulceaţă de cireşe amare, dar şi salată de boeuf ca la bunica acasă. Revelionul a avut un gust aparte la restaurant. În Capitală, chefii s-au întrecut în preparate de tot felul.
Marti, 01.01.2019, 09:52E zi de mare sărbătoare pentru creştini. Înălţarea Domnului aduce mii de credincioşi în biserici. Numai la Mânăstirea Neamţului, peste o mie cinci sute de credincioşi au ajuns să se roage.
Joi, 17.05.2018, 13:48După masa de Crăciun, românii sunt pregătiţi pentru un nou dezmăţ gastronomic! Cu trei zile înainte de Revelion, au umplut iarăşi marile magazine, înarmaţi cu liste, răbdare şi unii chiar cu salariul pe o lună.
Joi, 28.12.2017, 19:26Cu un asemenea meniu, sigur reuşim să ne revenim după ospăţul de la Crăciun! Dar urmează Revelionul! Cum facem să nu cădem pradă tentaţiilor culinare în perioada sărbătorilor? Ne spune acum invitatul meu, doctorul Florin Bălănică,...
Joi, 28.12.2017, 09:04Crăciunul a trecut, dar kilogramele au rămas! Cele mai multe femei şi-au cumpărat rochii elegante pentru Revelion şi. vor să mai poată să le îmbrace. Aşa că după sarmale şi prăjituri, urmează cura de detoxifiere.
Miercuri, 27.12.2017, 19:31Mii de oameni au avut nevoie de ajutorul medicilor, după ce au exagerat cu mâncarea sau băutura.
Miercuri, 27.12.2017, 08:00După două zile de ospăţ, mii de oameni au avut nevoie de ajutorul medicilor, după ce au exagerat cu mâncarea sau băutura. La Serviciul de Ambulanţă Bucureşti- Ilfov, telefoanele au sunat continuu
Miercuri, 27.12.2017, 07:51Super ospăţ în Capitală! Bucureştenii sunt invitaţi la un adevărat regal culinar. Vedetele sunt, atenţie, plăcinta gigant cu dovleac şi cârnatul care bate suta.
Vineri, 03.11.2017, 16:16Oana Zăvoranu a fost în vizită la un adăpost pentru căţei! Vedeta le-a pregătit un ospăţ pe cinste patrupezilor!
Luni, 21.08.2017, 16:4815 metri de prăjitură cu brânză şi dulceaţă de cireşe amare s-au mâncat cât ai zice cheesecake. Într-un parc din Bucureşti, oamenii au venit la ospăţ cu cireşe şi dulciuri 100% naturale.
Sambata, 10.06.2017, 19:18Vremea ploioasă nu a stricat pofta de mâncare a bucureştenilor. Înarmaţi cu umbrele, pofticioşii au profitat de ofertele culinare ale târgurilor tradiţionale,unde au testat preparate inedite pentru Capitală.
Sambata, 27.05.2017, 19:43Preparatele realizate de Anna Lesko sunt căutate de foarte mulți oameni. Echipa de la Xtra Night Show mănâncă cu poftă din bucate aduse de artistă.
Miercuri, 26.04.2017, 00:07În Ajun de Crăciun, mulţi români au ales mişcarea. Şi nu oricum sau oriunde, ci, pe pârtie, cu schiurile în picioare. Pentru mulţi este doar un pretext pentru petrecerea ce va urma. Una cu muzică bună, vin fiert şi bucate alese.
Sambata, 24.12.2016, 19:50În ajunul marii finale, ultimii rămași în competiție au lăsat rivalitatea deoparte, pentru câteva minute și au dat masă mare.
Miercuri, 31.08.2016, 14:55Raiul gurmanzilor şi-a deschis porţile la Odorheiu Secuiesc. Cei care ştiu să aprecieze o masă bună la restaurant au acum ocazia să mănânce pe săturate, la preţuri incredibil de mici.
Vineri, 12.02.2016, 07:44Masa de Revelion poate fi un adevărat spectacol. Iar cei care sunt dispuşi să renunţe la produsele tradiţionale, pot găti mâncăruri uşoare, dar de efect, pe bază de peşte şi salate.
Marti, 29.12.2015, 19:43Dacă ne gândim la şuncă, cârnaţi şi costiţe, e clar că vorbim de o petrecere. Dacă adăugăm că sunt asortate cu varză acră şi bere nefiltrată, iar de atmosferă se ocupă o formaţie austriacă, atunci vorbim despre Das Fest.
Duminica, 20.09.2015, 08:53După ani de criză şi austeritate, pentru mulţi greci sărbătoarea Paştelui a fost foarte săracă. Dar guvernul şi în special armata le-au venit în ajutor
Luni, 13.04.2015, 07:39E dezlegare la peşte, în cel mai greu post al anului. Iar târgurile au fost pline de bunătăţi. Micii şi cârnaţii din peşte au sfârâit pe grătare.
Duminica, 05.04.2015, 19:23Orice doamnă care nu are timp să gătească sau, pur şi simplu, îşi doreşte o masă de Revelion originală, îşi poate comanda orice doreşte cu un simplu telefon.
Marti, 30.12.2014, 20:16În seara de Crăciun, o familie numeroasă din România va avea parte de o masă ca în poveşti, cu porc la proţap şi bunătăţi tradiţionale româneşti.
Miercuri, 24.12.2014, 10:05A ieşit fum din Paradisul Verde de la Corbeanca. Cristian Ţânţăreanu a încins grătarele şi a pus două tone de carne pe jar. A fost pomana porcului pe care milionarul o face pe cheltuiala lui, pentru vecini, în fiecare an.
Sambata, 21.12.2013, 19:25Pestele sta la loc de cinste pe masa, maine. Trebuie macar gustat, spune traditia. Iar oamenii o respecta - altfel nu se explica aglomeratia din pescarii. Cei care vor peste proaspat, insa, au batut si sute de kilometri, pana in pastravariile cu traditie.
Duminica, 24.03.2013, 19:25Un adevarat ospat al rechinilor a fost surprins de echipajul unui elicopter, in largul coastelor Australiei. Zeci de rechini de mai multe specii se adunasera pentru a se infrupta dintr-un urias banc de pesti oceanici. Acestia, la randul lor, se hraneau...
Marti, 13.03.2012, 07:38Pofticiosii care nu s-au putut abtine si au petrecut mult prea mult timp in fata mesei pline de bunatati si-au stricat cu. gura lor Craciunul. Sute de romani au sarbatorit Nasterea Domnului pe patul de spital.
Duminica, 25.12.2011, 19:17Sarbatoarea n-ar fi fost sarbatoare fara deja traditionalele sarmale si fasole cu ciolan oferite de autoritati. De pofta unii si-au lasat deoparte rusinea si s-au calcat in picioare doar ajung mai repede langa ceaun. Asa-i traditia, chiar daca portii...
Joi, 01.12.2011, 19:10Dupa parade, a venit festinul. Romanii s-au inghesuit in toata tara pentru o masa gratuita si un pahar cu vin. Pentru o portie de fasole cu carnati sau sarmale, multi s-au si imbrancit cu jandarmii. A meritat insa, spun cei mai multi dintre ei.
Joi, 01.12.2011, 16:23Ieri, mamele de bebelusi si pensionarii stateau cu sufletul la gura sa vada ce decide Guvernul pentru ei. Astazi, va prezentam culisele negocierilor. Ministrii au descins in Parlament pentru a discuta totul cu parlamentarii puterii. Cum s-a derulat...
Marti, 07.12.2010, 19:30Un templu din Thailanda este, in fiecare an, decorul unui bogat ospat la care sunt invitate 3.000 de maimute. Localnicii din Lobpuri vor, astfel, sa le multumeasca vietatilor pentru contributia lor hotaratoare la atragerea turistilor straini.
Luni, 29.11.2010, 13:53