Zacusca de vinete este preparatul delicios care ne amintește de copliărie. Iată o rețetă simplă pentru minunatul preparat pe care să îl pui în borcane și să îl savurezi toată iarna!
Joi, 10.10.2024, 16:26Devenită preparatul tradițional cel mai îndrăgit, specific toamnei, zacusca este nelipsită din cămările românilor, pentru că este delicioasă, se prepară destul de ușor și necesită doar cinci ingrediente principale: vinete, ardei,ceapă, suc de roșii și ulei.
Marti, 08.09.2020, 12:05Venirea toamnei aduce cu ea și perioada în care toate gospodinele fac zacuscă pentru iarnă . sau pentru consum imediat. Iată cea mai bună rețetă de zacuscă cu vinete și ardei. Rețeta este una țărănească așa cum se face în Moldova.
Joi, 03.10.2019, 14:52Această reţetă de zacuscă de vinete cu roșii şi ardei nu este una prea simplă, însă zacusca făcută după această reţetă este, de departe, cea mai gustoasă pe care aţi mâncat-o, de unde si faptul ca s-a păstrat neschimbată timp de 100 de ani
Miercuri, 31.07.2019, 14:03Dacă e toamnă, atunci e rost de bunătăți tradiționale puse la borcan pentru iarnă. Gospodinele se întrec în mirosuri, arome, trucuri de bucătărie și rețete care mai de care mai savauroase și atent păstrate.
Miercuri, 19.09.2018, 13:57Dintre toate rețetele de zacuscă, cea mai simplă și cea mai căutată tot Rețeta clasică de zacuscă rămâne!
Luni, 27.08.2018, 08:47Doi în unu într-o singură farfurie: „Mâncare de morcovi cu dovlecei și clătite pufoase”.
Luni, 14.05.2018, 20:14Începând cu acest an, data de 10 octombrie va fi cunoscută și ca fiind „Ziua națională a produselor românești”! Ziua națională a produselor agroalimentare românești a fost instituită prin legea 168/2017, ce oferă diferitelor autorități publice centrale și locale, dar și celorllate instituții ale statului sau societății civile șansa de a organiza programe și manifestări al căror scop este acela de a promova produse agroalimentare românești. Articolul 2 al legii menționează că, în sensul prezentei legi, ''prin produs agroalimentar românesc se înțelege produsul obținut pe teritoriul național din materii prime de bază provenite în proporție de 100% din fermele din România și are inscripționat pe etichetă drapelul României''. Astfel, în perioada 10-15 octombrie vor avea loc evenimente în toată țara, menite să atragă încrederea consumatorului în produsele tradiționale românești. La București, un târg de produse agroalimentare românești va avea loc în Parcul Herăstrău, unde mai bine de 100 de producători autohtoni din diferite regiuni ale țării vor îmbia publicul cu produse care mai de care mai gustoase. Aceștia vor aduce, spre vânzare, preparate din carne — cârnați, virșli, salam, untură, jumări din carne de porc, slănină, jambon din porc Mangalița și Bazna, produse de panificație și patiserie (cozonac secuiesc, plăcinte, turtă dulce, prăjituri, tort, doboș, ruladă de ciocolată, saleuri, cozonac etc), brânzeturi și produse lactate (sana, iaurt, kefir, cașcaval, brânză topită, brânză de oaie și de bivoliță, cașcaval afumat și neafumat, smântână, telemea etc). Pe lângă produsele agroalimentare românești, producătorii vor aduce și flori, produse cosmetice realizate din uleiuri vegetale, obiecte de decor realizate de meșteșugari și meșteri populari precum ceramică de Horezu sau Corund, ii din borangic, ii de Breaza, opinci, costume populare oltenești, obiecte decorative din lemn, icoane, păpuși, linguri.
Marti, 10.10.2017, 16:50