Antena Căutare

Aripioare cu susan și salată coleslaw

Ingrediente:

1,5 kg aripioare pui

300 gr făină

10 ouă

Articolul continuă după reclamă

500 gr pesmet

200 gr susan alb

200 gr susan negru

100 gr pudră de usturoi

ulei pt prăjit

1 kg varză albă

500 gr varză roșie

500 gr morcov

500 gr măr verde

200 gr valeriană

250 gr ceapă roșie (mică)

400 gr sfeclă roșie murată

300 ml sweet chili

1 lămâie

100 gr muștar

sare de mare maldon/sare grunjoasă Himalaya

piper boabe

piper colorat

sare fină

Mod de preparare:

Ceapa roșie se curăță, se spală sub jet de apă rece și se desfac foile care se adaugă în zeamă de sfeclă roșie pentru accentuarea culorii, lucru necesar pentru aspectul final.
Aripioarele se spală sub jet de apă rece, se folosesc doar ciocănelele de la aripioare. Se taie pielița de la partea superioară și se răsucește cu grijă până se îndepărtează după os, formându-se astfel o bilă, se îndepărtează partea superioară noduroasă.
Se pregătesc patru boluri, unul cu făină, unul în care se amestecă bine cu telul oualele sarea, piperul zdrobit și un praf de usturoi, altul cu pesmet și în ultimul susanul amestecat, alb și negru. Aripioarele se tăvălesc prin făină, cu grijă să nu se atingă și partea osoasă, după aceea se dau prin ou, apoi sunt trecute prin pesmet, se modelează dându-le formă de sferă și pentru ca susanul să se fixeze se mai dau o dată prin ou și apoi se tăvălesc în susan. Odată formate, aripioarele se lasă puțin până ce se încinge uleiul în friteuză sau ceaun.
Aripioarele se prăjesc în uleiul încins.
Pentru salată, se pregătește maioneza cu usturoi. Cele două gălbenușuri se pun într-un vas adânc peste care se presară puțină sare și linguriță de muștar și treptat, treptat se adaugă uleiul care se încorporează cu ajutorul mixer-ului la o viteză medie spre mare.
Se curăță morcovul, se spală sub jet de apă rece și se rade, varza albă și roșie se toacă mărunt, mărul curățat se dă și el pe răzătoare.
Maioneza se adaugă peste varză, măr și morcov, se asezonează cu sare și piper și se montează pe farfurie. Pentru gust și un aspect plăcut se mai adaugă câteva rondele de sfeclă roșie și frunzele de valeriană.
Aripioarele se scot din baia de ulei se lasă la scurs pe prosop de hârtie, apoi se mai întroduc la cuptor pentru a fi bine gătite timp de 10 min.
După ce s-au rumenit aripioarele se scot și se adaugă pe farfurie lângă salată. Pe farfurii se adaugă foile de ceapă umplute cu maioneză, sosul sweet chili, piper și sare grunjoasă.
Poftă bună!

Risotto cu raci de râu... Banana maki si banana tempura cu glazura de ciocolata...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 9, 26 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Danielei Condurache Sambata, 26.04.2025, 15:36
Citește și
Roata rețetelor. Rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus, un deliciu de care te vei îndrăgosti
Billie Eilish a declarat că și-a urât numele în copilărie. Cu ce probleme s-a confruntat artista înainte să... Catine.ro
Roata rețetelor. Supa cremă de morcovi cu portocale și anason. Ce truc folosește Chef Orlando Zaharia pentru un...
Ținuta de gală a Thaliei a atras toate privirile la un eveniment caritabil. Cum a arătat vedeta Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Anunțul făcut de Denisa Tănase după 3 ani de căsnicie cu Mircea Brânzei. De ce nu au mai apărut împreună.... Libertatea.ro
Ray Dalio, legendarul investitor al unuia dintre cele mai mari fonduri de investiţii: Tarifele au un efect... Ziare.com
Anunțul lui Ilie Năstase, după lovitura uriașă dată de Ion Țiriac în România: „Asta e important!” AntenaSport
Donald Trump, criticat dur pentru prezența la funerariile Papei Francisc. De ce Președintele american, dar și... Elle
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia... Spynews.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu... BZI
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene HelloTaste.ro
Drama incredibilă a oamenilor care mănâncă frunze și cărbuni ca să supraviețuiască. „Poveștile pe care... Antena3.ro
Ce planuri are noul șef NASA pentru agenția spațială. Jared Isaacman a fost numit la conducere de către Donald... useit
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2025. Leii sunt puternici. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
5 zodii strălucesc în săptămâna 28 aprilie – 4 mai 2025 Jurnalul
Igor Cuciuc, mesajul emoționant primit de la fiica sa Andreea, la șase luni de la moartea tinerei:Mulțumesc că... Kudika
Ce nu ai voie să faci în cimitir. Greşeala banală care îţi aduce amenzi de 4.000 de lei Playtech
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor Redactia.ro
Schimbare drastică a vremii: De la temperaturi de vară, la coduri galbene şi portocalii de furtuni. În Braşov, a... Observator
Cum îți poți organiza dieta pentru a preveni balonarea. Ce alimente pot provoca acest simptom digestiv MediCOOL
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic HelloTaste
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist ProSport
Cum și-a petrecut Sile CĂMĂTARU prima zi de libertate, după ce a stat șapte ani în închisoare. Petrecere cu... Gandul
Meteorologii EaseWeather anunță o lună mai 2025 cum nu prea a mai fost, în România. Cum va fi vremea în București CanCan
Lecțiile pe care tații ar trebuie să le predea fiilor lor DeParinti
Rita Ora și-a făcut o schimbare radicală de look. Cum arată cu părul negru și breton ZUTV
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum UseIT
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x