Nu, nu e vorba despre colţunaşii cu brânză care ne aduc aminte de copilărie, ci de unii speciali. Se prepara usor, fara batai de cap.
Ingrediente:
Articolul continuă după reclamă
300 gr faina
2 ouă
sare
apă
ardei graşi (roşii, verzi, galbeni)
ardei kapia (verzi, roşii)
ardei iute
pasta de ardei
boia dulce
boia iute
usturoi
caşcaval
Mod de preparare
Din faină, sare şi ouă, puţină apă, se prepară un aluat destul de dens care se întinde în foaie subţire. Se decupează păstrate care se umplu cu carne tocată sau cu legume tocate şi condimentate. Se împachetează sub formă de pacheţele şi se fierb în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scurg şi se aşază într-o tavă.
Se pot cumpăra de asemenea, colţunaşi gata făcuţi.
Ardeii se curată, se spală şi se toacă alături de ceapă şi usturoi.
Se pune la călit ceapă cu puţin usturoi, apoi se adauga ardeii tocaţi. Se lasa să se înăbuşe bine, după care se adaugă 2 căni cu apă şi pastă de ardei. Se lăsă pe foc să scadă, apoi sosul obţinut se mixează la blender, apoi se condimentează cu sare şi boia.
Colţunaşii se aşază într-o tavă termorezistenta, se toarnă sosul peste ei, se râde caşcaval şi se dau la cuptor, până se gratinează frumos.
Se servesc calzi alături de o salată verde!