- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente:
- 4 bucăți biban de mare
- 300 g quinoa neagră
- 300 g quinoa roșie
- 6 roșii
- 1 căpățână de usturoi
- 300 g măsline kalamata
- 100 g migdale
- 20 g busuioc
- sare marină
- piper negru măcinat
- sare fină
- 1 lămâie
- 500 ml ulei de măsline
- 200 g unt
- 2 cepe roșii mari
- apă
- 100 g zahăr
Mod de preparare
Se pune la fiert quinoa în vase diferite.
Se curăță și se filetează peștele, apoi se prăjește în ulei de măsline, mai întâi pe partea cu pielea care a fost crestată foarte puțin, apoi se întoarce pe cealaltă parte, se stoarce lămâie peste el și se adaugă puțin unt în tigaie.
Pentru salsa mediteraneană, se opăresc puțin roșiile pentru a le curăța de pieliță mai usor, se curăță ceapa și usturoiul și se îndepărtează sâmburii măslinelor .
Din roșii folosim doar pulpa
Se toacă toate ingredientele în cuburi, se adaugă 1-2 căței de ustoroi, busuioc tocat, sare și piper .
Salsa o sa fie trasă la tigaia foarte bine încinsă cu ulei de masline, pentru foarte putin timp.
Între timp quinoa este preparată și i se potrivește gustul cu sare, piper și se adaugă puțin unt.
Se montează farfuria când peștele este preparat.
Poftă bună!
Rețetă preparată de concurentul Donie Rares Alexandru
Tiramisu... Animăluțe haioase pentru dimineți somnoroase! Uită de obișnuitele ouă fierte, acesta este cel mai tare mic dejun! (VIDEO...