- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- Pentru blat:
- 10 oua
- 700 gr. zahar
- 100 gr. faina
- 400 gr. ciocolata (75% cacao)
- cacao 200 gr.
- unt 500 gr.
- Pentru crema:
- 400 gr. ciocolata (60-65% cacao)
- 400 ml frisca lichida 35% grasime
- 6 portocale + 2 portocale rosii
- Pentru dantela de caramel:
- 100 gr. migdale file-uri sau batoane, nu pudra.
- 200 g zahar
- menta proaspata
Mod de preparare
1. Pentru blat, se amesteca ouale cu zaharul. Intre timp, la bain marie se topeste ciocolata impreuna cu untul. Se adauga peste amestecul de oua cu zahar, apoi se adauga, treptat, faina cernuta. Se aseaza compozitia in forme termorezistente, care se dau la cuptor, la 170 grade C pentru 12 minute.
2. Pentru crema ganache, se pun intr-un vas, pe foc, frisca lichida impreuna cu sucul de portocale si coaja rasa de la o portocala. Se lasa pe foc pana aproape de punctul de fierbere, apoi trece compozitia prin chinois dupa care se adauga ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa la racit si se pune in pungi de decorat.
3. Pentru dantela de caramel, se pune zaharul pe foc, in trei etape, amestecand continuu pana se caramelizeaza, apoi se adauga migdalele. Compozitia se toarna pe o foaie de copt si se intinde cu sucitorul de aluaturi.
4. Coaja de portocala feliata, se confiaza intr-un sirop format din zahar, putina apa si menta, timp de 2 minute dupa care se lasa sa se odihneasca 2 minute, apoi se repeta timp de 4 minute si 6 minute.
5. Se rastoarna blatul copt, pe platou, se intinde crema peste el si se orneaza cu dantela de caramel si coaja de portocala confiata.
Timp de preparare aproximativ 40 minute.
Black tiger în crustă de fistic şi lămâie...