Black tiger în crustă de fistic şi lămâie

Morcovii se spala, se curata, se spala iarasi si se pun la calit in unt si sare. Dupa 5 minute se adauga apa, vin alb si miere si se fierb. Dupa fierberea completa se strecoara si se pastreaza zeama in care au fiert.

Ingrediente

  • 8 black tiger (sau creveti mari), decorticati
  • 50 gr fistic verde
  • 1 buc lamaie
  • 250 gr unt
  • patrunjel
  • 100 gr miere de albine
  • 100 gr nuci asortate (caju, nuci, alune, fistic, migdale, etc)
  • 200 gr Risotto
  • 50 ml vin alb
  • 1buc ceapa de apa
  • 100 gr parmesan
  • 1 cub concentrat de pui
  • lemon gras 1 fir
  • 200 ml smantana lichida
  • sofran
  • 400 gr morcovi
  • nucsoara
  • ridiche rosie
  • 20ml ulei de masline

Mod de preparare

1. Piureul de morcovi:

Morcovii se spala, se curata, se spala iarasi si se pun la calit in unt si sare. Dupa 5 minute se adauga apa, vin alb si miere si se fierb. Dupa fierberea completa se strecoara si se pastreaza zeama in care au fiert. Se pastreaza o mica parte din morcov pentru decor. Restul de morcovi se pun intr-un mixer de bucatarie cu paleta atasata si se mixeaza. Dupa necesitate se adauga unt, smantana lichida si zeama in care au fiert morcovii, pana ce consistenta piureului devine ca o smantana. Se adauga nucsoara si miere.

2. Risotto cu sofran si nuci:

Nucile se coc la cuptor 5 minute la 175°C. Intr-o tigaie se pune unt la incins. Se adauga ceapa de apa si se caleste. Se adauga risotto si se mai caleste inca 5 minute. Se stinge cu supa de pui, astfel incat supa sa fie cu doua degete deasupra orezului si se adauga sofranul. Se fierbe amestecand foarte rar (de fapt nu se amesteca deloc, dar timpul nu-mi permite pentru a-l face ca la carte). Dupa ce risotto este fiert se adauga vinul, smantana, nucile coapte si parmezanul ras. Se mai tine pe foc pana da primul clocot.

3. Creveti in crusta de fistic si lamaie:

Crevetii se sareaza si se stropesc cu suc de lamaie. Fisticul se toaca marunt. Lamaia se curata de coaja si se stoarce. Se amesteca fisticul cu coaja de lamaie, sare, patrunjel tocat si unt.

Se incinge cuptorul la 180°C. Se pun crevetii pe o tava cu hartie de copt, iar deasupra se poseaza compozitia de unt si fistic. Se tin la cuptor 5 minute. Se scot si se monteaza.

4. Montarea:


Pe farfurie se trage cu lingura piureul de morcov. Se decoreaza cu cubulete de morcov fiert, frunze de patrunjel si felii de ridiche.

Risotto se monteaza cu ajutorul formelor patrate si se decoreaza cu foaie de parmezan.

Crevetii se aseaza pe farfurie si se decoreaza cu lemon gras prajit.

Crevetii se picura cu ulei de masline.

Ultimele știri