- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Una dintre metodele de acrit Supele, sau Ciorbele, este metoda corcodușelor verzi, însă, puțini știu că se poate prepara și bulion de corcodușe verzi, care poate fi păstrat în cămară pentru mai târziu.
Rețeta Bulion de corcodușe verzi este simplă și ușor de preparat și nu necesită conservanți. Bulionul de corcodușe poate fi păstrat în cămările răcoroase până la doi ani, dacă borcanele au fost bine sterilizate și capacele se închid perfect.
Iată ce ne trebuie pentru rețeta Bulion de corcodușe verzi:
- 3 kg corcodușe verzi
- 1 lingură sare
- apă cât să fie acoperite
Cum pregătim bulionul de corcodușe verzi.
Corcodușele bine spălate se pun la fiert în apă cât să fie bine acoperite.
Se lasă la fiert, la foc mediu, până când încep să se separe sâmburii de pulpă, înlăturând spuma care se formează deasupra.
După ce s-au ales toți sâmburii, se scurge lichidul, iar partea groasă se trece bine prin sită, până rămân în aceasta doar sâmburii golași, și pielița de deasupra fructelor.
Apoi, se amestecă pulpa corcodușelor trecută prin sită cu zeama în care au fiert, se amestecă bine și se pun din nou la fiert, la foc încet, pentru 45-50 de minute. Se adaugă și sarea.
Bulionul de corcodușe verzi se pune fierbinte în borcanele sterilizate, în prealabil și se înfiletează capacele.Se dau cuptorul preîncălzit, pentru 5-6 minute, apoi se llasă în cuptor, cu focul stins, până se vor răci definitiv, chiar până a doua zi.
A doua zi, se etichetează frumos și se trec în cămară.
Să vă fie de folos!
Dulceață din flori de salcâm. Rețetă veche din bucătăria bunicii... Cum faci cel mai bun sirop de soc. Rețetă pentru iarnă, fără conservanți...