Că tot e Postul Crăciunului, a1.ro vă propune o rețetă simplă și delicioasă, în care ingredientul principal e peștele!
Ingrediente:
700 g peşte,
8-10 cartofi,
1 praz,
4-5 linguri de ulei,
1-2 ardei graşi,
1 lingură făină de grîu,
1-2 căţei de usturoi,
2-3 linguri vin de masă alb sec,
½ lingură pastă de roşii,
sare,
piper negru măcinat,
foi de dafin,
2 linguri verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Peştele curăţat de oase se taie bucăţi, se sărează, se piperează, se stropeşte cu vin, cu ulei şi se lasă pentru 20-30 minute. Apoi se trece prin faină şi se rumeneşte în ulei. După aceasta se pune în ulcele, se adaugă cartofii tăiaţi feliuţe şi prăjiţi, se presară cu praz mărunţit şi prăjit şi ardei gras tăiat mărunt, se toarnă bulionul, pasta de roşii prăjită. Se adaugă verdeaţa, sarea piperul, foile de dafin, usturoiul pisat şi se înăbuşă la cuptor până este gata.
Friptura se serveşte în ulcele, se presără cu verdeaţă.
Poftă bună!
Sursă: moldovenii.md
Trebuie să încerci biluţele cheesecake cu zmeură! Un desert delicios, fără coacere, gata în 15 minute... Rușii și moldovenii sunt topiți după ea! „BABĂ ALBĂ”, cel mai „delișios disert” pe care îl vei gusta vreodată...