a1.ro îți prezintă astăzi o rețetă de care tu și copiii tăi vă veți îndrăgosti! E ieftină, ușor de preparat, sănătoasă! Da, cum să reziști unei porții de minitarte de sezon fără zahăr și fără coacere?
Ingrediente:
500 g curmale fără sâmburi (sau smochine uscate la care li s-a îndepărtat codiţa tare),
200 g nucă de cocos fără adaos de zahăr,
200 de migdale, preferabil taiate felii,
o mână de cireşe, zmeură, mure sau alte fructe de sezon
câteva crenguţe de mentă proaspătă
Modul de preparare:
- Mai întâi, curmalele, nuca de cocos şi fulgii de migdale se dau prin blender cam un minut, până când se sfărâmâ în bucăţele fine.
- Din amestecul de curmale se formează pe rând câte o biluţă care apoi se modelează în formă de cuib. În cuib, se aşează mai întâi o frunză de mentă, apoi fructul dorit. Se presează puţin pereţii cuibului înspre fruct pentru a-l fixa. Frunza de mentă proaspătă complementează plăcut gustul tartei, dând în acelaşi timp o senzaţie răcoroasă de prospeţime.
- Delicioasele mini tarte cu fructe sunt gata pentru gustare.