Tarta nu trebuie să fie întotdeauna dulce pentru a fi bună; aceasta poate avea un gust interesant, care să te te determine să o savurezi de fiecare dată cu plăcere, chiar și preparată din legume proaspete.
Așadar, tartele dulci pot fi înlocuite cu succes de cele sărate, cu multe legume, fiind un aperitiv pe cinste în timpul mesei.
Atunci când ai rămas fără inspirație pentru masa de seară sau pentru cea de prânz poate că ar fi bine să încerci o astfel de rețetă și mai mult ca sigur vei ieși din orice încurcătură, ba mai mult de atât rețeta ta va fi cât se poate de apreciată de musafiri.
Lista de ingrediente pentru aluat la rețeta de tartă cu legume
Pentru aluat nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nici de mult timp pentru preparare. Iata care sunt alimentele de care ai nevoie pentru a pregati aluatul tartei:
- 1 ou
- 200 grame făină
- 100 grame unt
- un praf de sare
Toate acestea îți vor fi suficiente pentru preparea unui aluat gustos, în câteva minute, fără să depui foarte mult efort.
Ingredientele pentru umplutură la rețeta de tartă cu legume
Umplutura pentru tarta cu legume conține așa cum ne și imaginăm legume proaspete, cât mai diversificate. Se spune adesea că în bucătărie trebuie să fim deschiși încercărilor, așa că această tartă cu legume permite o asociere de multe legume, așa după cum îți plac.
Noi îți recomandăm:
- 3 ouă
- 100 grame smântână
- 1/2 dovleac
- 4 cepe verzi
- 7 ciuperci
- 1 praf sare
- 2 linguri ulei
Cum se prepară rețeta de tartă cu legume
Tarta cu legume se prepară cât se poate de ușor, fiind nevoie de câteva minute pentru pregătirea sa. Cu toate acestea, aluatul gata preparat se dă la rece circa o oră pentru a putea fi gata pentru copt. Și pentru că tot vorbim despre cum poți pregăti acasă o tartă cu legume, iată și pașii necesari:
- Se amestecă făina cu untul tăiat în cubulețe mici, iar mai apoi se adaugă puțină sare și oul. Atunci când toate ingredientele se omogenizează, se pune într-o folie alimentară și se pune la rece.
- Pentru umplutură, este nevoie ca dovleacul să fie decojit, fără semințe și tăiat cubulețe. Se taie cubulețe și ciupercile și se toacă mărunt ceapa. Pentru un gust bun se călesc toate legumele câteva minute la foc mic, cu puțin ulei și un praf de sare.
- Separat, se bat ouăle bine și se amestecă cu smântâna și cu sarea.
- Atunci când aluatul a stat suficient de mult la rece, circa o oră, se ia și se întinde în tavă, ridicându-l ușor pe margini. Se așează legumele uniform și se toarnă pe deasupra smântâna și ouăle. Se introduce în cuptor la foc mic, până ce se rumenește bine.
TRUC util!
Cine nu își dorește ca tarta sa să aibă gustul cel mai bun, mai ales că petreci câteva ore bune în bucătărie pentru a pregăti cina cu atenție, din dragoste pentru ceilalți! Pentru ca gustul să fie cel pe care ți-l dorești ai putea apela la ungerea aluatului cu puțin muștar și pastă de măsline. De asemenea, printre ingrediente ai putea integra și câteva roșii mărunțite, care să ofere un plus de savoare.
Așadar, ai nevoie de o rețetă rapidă? Nu uita că tarta cu legume se prepară ușor, fiind gustoasă și interesantă în același timp pentru familie, dar și pentru musafiri. Fii inovativ în bucătărie și mai mult ca sigur îi vei surprinde pe cei dragi!
Cum se prepară coliva, după rețeta măicuțelor de la mănăstire... Cea mai bună reţetă de cremă de zahăr ars! Un desert delicios, uşor de pregătit, iubit de milioane de oameni...