Vrei să faci burger în casă și ți-e teamă că nu te pricepi? Iată rețeta noastră!
Ai nevoie de:
- carne tocată de vită (cam 800 grame)
- ceapă
- sare/piper/condiment pentru vită sau amestec „7 spices”
- ouă
- chifle de burger
- bacon
- castraveți murați
- cașcaval
- maioneză/ketchup
Cum facem noi nebunia?
Simplu! Se toacă o ceapă și se amestecă bine de tot cu carnea tocată. Se adaugă un ou, sare, piper și condimente după gust (de preferat „7 spices”, care conține chimion, coriandru, ienibahar, nucșoară, boia dulce, cardamon și scorțișoară).
Se dă forma de chitea turtită (dar atenție, să fie bucata groasă cam de 1,5 centimetri (Dacă e groasă, atunci va fi crocantă la exterior și suculentă în interior).
Între timp taie chiflele pe jumătate. O bucată o ungi cu maioneză, una cu ketchup. Pe aia cu maioneză pui castraveți murați feliați subțire, pe cealaltă pui ceapă tăiată franjuri și călită în ulei cu o linguriță de zahăr, până devine moale și dulce. Pune burgerul, pune o felie de cașcaval și niște bacon prăjit și savurează.
Poți să mai pui un ou ochi prăjit bine de tot sau orice îți mai place ție (roșii, salată etc).
Secretul nostru? Poți folosi sos barbeque. Ceapa caramelizată și condimentele dau o savoare de neuitat.
Poftă bună!
Copănele ca-n povești, mănânci și nu te mai oprești! Așa faci carnea să fie dulce și aromată!... Vită, porc sau pui, chiar nu poți să te opui! Secretul ciorbelor irezistibile a fost dezvăluit!...