Un desert delicios și aspectuos, având ca bazăp un strat crocant de biscuiți, cu cremă de brânză și jeleu de fructe.
Ingrediente
- 350 gr zahăr
- 500 ml frișcă lichidă
- 500 gr cremă de brânză philadelphia sau mascarpone
- 1 păstaie de vanilei
- 2 lime
- 250 gr ciocolată, 70% cacao
- 200 gr căpșuni
- 100 g afine
- 100 gr fistic în coajă
- 250 gr biscuiti integrali
- 100 gr nutella
- 100 gr unt
- 150 gr lapte gras
- 5 ml Alcool Eau de vie poire
- 10 agar agar, pudră
- sare
Mod de preparare
Se prepară mai întâi baza din biscuiți.
Se zdrobesc biscuiții în blender, apoi se adaugă peste ei untul topit împreună cu ciocolata și laptele, fierbinți.
Se omogenizează bine compoziția și se îmbracă cu ea baza unei forme de copt cu pereți detașabili.
Pentru cremă, se freacă mascarponele, sau crema de brânză cu 150 g zahăr, un praf de sare, coaja rasă și zeama de la lime și se amestecă cu frișca bătută și 5 g agar agar diluat pe foc în puțină apă fiartă..
Crema se întinde peste blatul de biscuiți, uns în prealabil cu nutella și se dă tava la frigider până se întărește crema.
Fructele de pădure se pun pe foc cu zahărul și puțină apă și se fierb pentru câteva minute, pentru a se îngrășa sosul.
Se dizolvă 5 g agar agar în apă, pe foc, apoi se adaugă alcool și se amestecă sosul de fructe cald. Se întinde peste crema de brânză și din nou se dă tava la frigider până se formează un jeleu deasupra.
Se decorează cu fructe și fistic.