Pe o vreme friguroasă, o porție de „chiroște” e tot ce ți-ai putea dori. E o rețetă simplă, foarte ușor de pus în practică!
Ingrediente:
• 1½ pahar făină de grîu,
• ½ pahar apă,
• 1 ou,
• 4 linguri smîntînă,
• 2 căţei de usturoi (la dorinţă),
• sare,
• 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Pentru umplutură:
• 3 pahare de brînză nesărată dată prin răzătoare,
• 2 ouă,
• sare (la dorinţă),
• 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Mod de preparare:
Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o foaie de 1,5 mm grosime. Se taie pătrăţele foile, în fiecare pătrăţel se pune umplutură, iar marginile se lipesc. În apă fierbîndă cu puţină sare, se pun colţunaşii şi se fierb pînă sînt gata. Colţunaşii se servesc presăraţi cu usturoi pisat (la dorinţă), se ung cu smîntînă şi se garnisesc cu verdeaţă.
Prepararea umpluturii: Se amestecă bine brînza dată prin răzătoare, ouăle crude, sarea (la dorință) şi verdeaţa tăiată.
Sursă: moldovenii.md
Prea bun, prea gustos să nu încerci! „Tocană ca la ţară”, un deliciu extraordinar la tine în farfurie!... Cum să pregăteşti cel mai simplu "Choix a la creme"! O reţetă delicioasă, faimoasă în toată lumea, gata în 15 ...