Antena Căutare

Ciorbă de miel cu cartofi, rețeta lui Chef Florin Dumitrescu. Trucuri de la juratul „Chefi la cuțite” pentru un plus de savoare

Ciorba de miel este nelipsită de pe mesele românilor, mai ales în ziua de Paște. Chef Florin Dumitrescu de la emisiunea „Chefi la cuțite” a dezvăluit cum se face cea mai bună rețetă de ciorbă de miel cu cartofi și care este secretul pentru un maxim de savoare.

florin dumitrescu (stanga) si imagini cu carne si ciorba de miel (dreapta) Galerie
Florin Dumitrescu de la „Chefi la cuțite” a dezvăluit cum se face cea mai bună ciorbă de miel | Antena 1

Masa de Paște nu poate fi completă fără o porție savuroasă de ciorbă de miel cu cartofi făcută ca la carte. Chef Florin Dumitrescu de la „Chefi la cuțite” a dezvăluit cum se face cea mai bună rețetă și ce trucuri trebuie să folosești pentru a da gust mâncării.

Citește și: Ciorbă rădăuțeană. Rețetă tradițională românească

Rețeta de ciorbă de miel a lui Chef Florin Dumitrescu de la „Chefi la cuțite”

Carnea de miel este extrem de bună la gust și poate deveni foarte fragedă, dacă știi să aplici câteva trucuri. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit fanilor săi cum pregătește el o rețetă de ciorbă de miel cu cartofi și tarhon și ce secrete a folosit pentru ca totul să iasă cât mai gustos.

Ingrediente pentru rețeta de ciorbă de miel a lui Chef Florin Dumitrescu

Pentru această rețetă de ciorbă de miel avem nevoie de:

  • miel, 1 kg

  • cartofi, 400 g
  • țelină, 200 g
  • păstârnac, 200 g
  • ceapă, 200 g
  • morcovi, 200 g
  • chimen
  • iaurt, 300 g
  • ouă, 2 bucăți
  • oțet, 50 ml
  • ceapă verde, 1 legătură
  • tarhon (proaspăt, uscat sau murat), 20 g
  • pătrunjel, 2 legături

Mod de preparare a rețetei de ciorbă de miel a lui Chef Florin Dumitrescu

Pulpa de miel se taie de pe oase și se îndepărtează bucățile cu grijă. Oasele se pun la fiert, în timp ce carnea de miel se taie în bucăți generoase și se adaugă apoi în oala în care fierb deja oasele. Se pare că acest truc oferit de Chef Florin Dumitrescu de la „Chefi la cuțite” ne poate ajuta să scăpăm de etapa spumării ciorbei.

Se curăță ceapă, morcov, păstârnac, țelină, cartofi și țelină, în cantitățile dorite. Acesta a fost momentul în care am putut descoperi cum se curăță rapid și eficient legumele. În plus, am putut afla faptul că din cojile rădăcinoaselor, spălate extrem de bine înainte, se poate obține o excelentă bază de gust pentru mâncăruri. De asemenea, Florin Dumitrescu a explicat cum se ține corect cuțitul și cum se pot face diferite tipuri de tăieturi, în funcție de ingredientele alese.

Citește și: Rețetă de friptură de miel a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Trucuri de la juratul Chefi la cuțite

Legumele s-au pus la călit într-o lingură sau două de ulei, într-o oală încăpătoare. Se adaugă chimenul Atunci când carnea de miel a fiert, aceasta se adaugă peste amestecul de legume și se adaugă apă până în buza oalei. Ciorba va fierbe la foc mic, pentru ca zeama să rămână limpede și curată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Am aflat că, pentru a preveni întărirea cărnii, sarea se pune spre finalul mâncării și nu în timpul fierberii.

Continuăm rețeta de ciorbă de miel a lui Florin Dumitrescu. Se curăță frunzele de pe tarhon de pe crenguțe, se toacă și se adaugă în oala de ciorbă Acum se poate adăuga, dacă se dorește, și ceapa verde. Apoi se face amestecul de iaurt, ouă și oțet, acesta din urmă adăugându-se în funcție de preferință. Se poate folosi un tel pentru a omogeniza mai bine totul. Ciorba, lăsată la foc mic, va fierbe 3 ore-3 ore și jumătate. Spre final, cu vreo 20 de minute înainte de a închide focul, se adaugă cartofii tăiați în cuburi. Apoi, în ultimele minute, se adaugă amestecul de ouă cu iaurt și oțet.

Citește și: Rețeta de drob de Paște a lui Chef Florin Dumitrescu. Trucuri de la juratul Chefi la cuțite

Ca să nu se „taie” ciorba, acesta trebuie amestecat cu câteva polonice de ciorbă, adăugate treptat. Astfel prevenim gătirea instantă a ouălor și „tăiererea” preparatului. La final se adaugă pătrunjelul și se lasă la „odihnit”, înainte de servire.

Poftă bună și spor la gătit o delicioasă ciorbă de miel, după rețeta lui Chef Florin Dumitrescu de la emisiunea „Chefi la cuțite”!

Friptură de miel la cuptor, rețeta lui Chef Florin Dumitrescu. Trucuri de la juratul „Chefi la cuțite” pentru un gust mi...
Video Chefi la cuțite | Sezonul 12, 27 septembrie 2023. A doua eliminare în echipa lui chef Sorin Bontea. Cine a părăsit competiția Chefi la cuțite | Sezonul 12, 27 septembrie 2023. A doua eliminare în echipa lui chef Sorin Bontea. Cine a părăsit competiția Miercuri, 27.09.2023, 23:31
Video recomandate
Chefi la cuțite | Sezonul 12, 26 septembrie 2023. Ce decizie surprinzătoare a luat chef Cătălin Scărlătescu, după ce s-a ridicat interdicția de a vorbi
Chefi la cuțite | Sezonul 12, 26 septembrie 2023. Ce decizie surprinzătoare a luat chef Cătălin Scărlătescu, după ce s-a ridicat interdicția de a vorbi Marti, 26.09.2023, 22:00
Lovitură pentru echipa Soarelui Răsare, la Chefi la cuţite: Chef Bontea a pierdut încă un concurent. Show-ul, lider de audienţă

Lovitură pentru echipa Soarelui Răsare, la Chefi la cuţite: Chef Bontea a pierdut încă un concurent. Show-ul, lider de audienţă

Cel de-al doilea battle din sezonul 12 Chefi la cuțite le-a adus concurenților provocarea de a găti folosind câte 4 ingrediente complet neaşteptate, pentru un juriu neaşteptat: 11 elevi pasionaţi de robotică, cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani.

Joi, 28.09.2023, 12:57
Chefi la cuțite, 27 septembrie 2023. Cine este al doilea concurent eliminat. Mirela Chiroabă a obținut cel mai mic punctaj

Chefi la cuțite, 27 septembrie 2023. Cine este al doilea concurent eliminat. Mirela Chiroabă a obținut cel mai mic punctaj

Echipa portocalie a mai pierdut un concurent important. După o probă de individuale care i-a pus pe mulți în încurcătură, Irina Fodor a anunțat punctajele obținute. Astfel, Mirela Chiroab a fost eliminată, în ediția 17 de la Chefi la cuțite, sezonul 12 din 27 septembrie 2023.

Miercuri, 27.09.2023, 23:56
Chefi la cuțite, 27 septembrie 2023. Irina Fodor, anunț total neașteptat la individuale. Ce condiții le-a impus concurenților

Chefi la cuțite, 27 septembrie 2023. Irina Fodor, anunț total neașteptat la individuale. Ce condiții le-a impus concurenților

În ediția 17 de la Chefi la cuțite, sezonul 12 din 27 septembrie 2023, concurenții din echipa portocalie și cea turcoaz au intrat la proba individuală, dar nu se așteptau la ce a urmat. Deși au primit temă în aparență simplă, aceasta le-a dat mari bătăi de cap.

Miercuri, 27.09.2023, 22:54
Chefi la cuțite, 27 septembrie 2023. Ce echipă a câștigat al doilea battle. Banda a adus verdictul într-un mod neobișnuit

Chefi la cuțite, 27 septembrie 2023. Ce echipă a câștigat al doilea battle. Banda a adus verdictul într-un mod neobișnuit

Banda a dus vertictul într-un mod neobișnuit, în ediția 17 de la Chefi la cuțite, sezonul 12 din 27 septembrie. Cei trei chefi și echipele lor au privit totul uluiți. Niciodată în istoria show-ului culinar nu s-a întâmplat așa ceva.

Miercuri, 27.09.2023, 22:32
x