Rețeta de drob de Paște a lui Chef Florin Dumitrescu. Trucuri de la juratul Chefi la cuțite

Pe orice masă de Paște, în topul mâncărurilor preferate, se va afla drobul de miel.

Rețeta de drob de Paște a lui Chef Florin Dumitrescu

profimedia

Atunci când gătești românește, pofta e mare și întotdeauna vei vrea să încânți întreaga familie cu preparatele gătite ca la carte.

Chef Florin Dumitrescu ne arată cum să pregătim un drob de miel gustos și fraged. Masa de Paște va fi completă, iar drobul va sta la loc de cinste, lângă pască și ouăle roșii,

Rețeta de drob de Paște a lui Chef Florin Dumitrescu

Ingrediente drob de Paște – Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu

-un pachet de organe de miel (prapure, inimă, plămân, ficat, fără rinichi)

-pulpă de miel

-oțet de mere

-cimbru

-foi de dafin

-2 legături de ceapă verde

-5 legături de mărar

-5 legături de pătrunjel

-9 ouă

-sare și piper

Citește și: Rețetă de friptură de miel a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Trucuri de la juratul Chefi la cuțite

Mod de preparare drob de Paște - Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu

De început, prapurele trebuie lăsat în apă pentru a fi mai ușor de lucrat cu el. Se spală bine toate organele și apoi se toacă.

Cu un cuțit mic se îndepărtează îndepărtează rinichii pentru că aceștia ar putea schimba gustul preparatului. Atunci când tăiați organele, de preferat ar fi să nu includeți și venele pentru că acestea ar putea strica textura drobului.

Organele pot fi fierte întregi sau tăiate cuburi de dinainte. Puteți fierbe toate organele și le puteți tăia cuburi după fierbere și toate merg în mașina de tocat, mai puțin ficatul.

Într-o oală se toarnă oțet în apa în care vor fierbe organele. Se mai adaugă și cimbru și foi de dafin. Organele trebuie lăsate să fiarbă 30 – 35 minute.

În compoziția drobului, Chef Florin Dumitrescu adaugă și carne pentru un plus de gust, fără să adauge ouă fierte. Alegeți câteva bucăți de carne de pe pulpă pentru a fi adăugate în drob.

Citește și: Chefi la cuțite, 30 martie 2021. Cotlete de miel cu piure de vinete, tapenada de măsline și cartofi dulci, rețeta Cristinei Mălai

Cuptorul se încinge la 160 grade și între timp se toacă organele și carnea la mașina de tocat. Doar ficatul este tăiat la mână pentru ca drobul să aibă textură. Prapurele care a stat în apă se umple cu organele tocate.

Ceapa verde se toacă mărunt, la fel și mărarul și pătrunjelul. În vasul în care ați adăugat carnea tocată și verdeața se sparg 9 ouă și se amestecă totul. Se adaugă sare și piper după gust.

Se adaugă ulei de măsline în tavă. Îmbrăcați tava cu prapurele și adăugați compoziția din carne și verdețuri. Apoi se învelește compoziția cu prapurele pentru a forma o crustă deasupra. Tava se așează într-o altă tavă umplută pe jumătate cu apă. Drobul va fi ținut la cuptor timp de 2 ore.

Nicio masă de Paște nu este completă fără carnea de miel, ce este asociată acestei festivități încă din timpurile precreștine. Dacă vrei să ai parte de un meniu pascal tradițional, sau pur și simplu vrei să te bucuri de o masă delicioasă, îți recomandăm o rețetă de cotlete de miel cu ierburi aromatice.

Ultimele știri