Antena Căutare

Rețetă de friptură de miel a lui Chef Cătălin Scărlătescu. Trucuri de la juratul Chefi la cuțite

Masa de Paște nu e la fel dacă nu pregătești și o friptură de miel, după o rețetă care îți lasă gura apă.

chef catalin scarlatescu Galerie
Rețetă de friptură de miel a lui Chef Cătălin Scărlătescu | profimedia

Chef Cătălin Scărlătescu ne învață cum putem prepara o friptură de miel fragedă și delicioasă, cu ingrediente simple, răbdare și migală.

Rețeta de friptură de miel a lui Chef Cătălin Scărlătescu

Ingrediente friptură de miel

Pentru această rețetă aveți nevoie de:

- rasol de miel (ciolan de miel)

- fasole verde și mazăre pentru o garnitură verde extrem de sănătoasă

- cartofi pentru piure

- 3 căței de usturoi

- vin roșu

- o crenguță de cimbru

- o crenguță de rozmarin

- 2 ceape

- o legătură de pătrunjel

- unt

- sare și piper boabe.

Citește și: Chefi la cuțite, 19 aprilie 2021. Supă cremă siciliană de roșii și Penne quattro formaggi cu roșii uscate, gătite de Ioana Cutugno

Mod de preparare friptură de miel

Se zdrobesc cățeii de usturoi și pun în oală alături de crenguța de cimbru, o crenguță de rozmarin, sare și piper, dar și o felie generoasă de unt. După ce usturoiul s-a gătit în unt și crenguțele parfumate și-au lăsat aroma, se adaugă bucățile de miel.

După ce sfârâie bine, se adaugă vin din belșug si apoi trebuie să dați foc vinului din oală pentru ca alcoolul să se evapore. Astfel, alcoolul dispare din vin și adăugăm aproximativ două căni de apă.

Puneți capalul oalei și băgați-o la cuptor, la 160 grade, pentru două ore jumătate. Astfel, veți obține o friptură fragedă.

Între timp, puteți pregăti garnitura. Pentru piure aveți nevoie de cartofi tocați în felii mari e care le puneți la fiert. Fasolea verde și mazărea se vor găti împreună. Pentru început căliți o ceapă tăiată solzi în puțin ulei de măsline și o felie generoasă de unt.

După ce se topește untul se adaugă ceapa și se condimentează cu sare și piper zdrobit. Când ceapa începe să prindă culoare și e rumenă, se adaugă fasolea și mazărea.

După cele 2 ore și 30 de minute, mielul se scoate de la cuptor și veți observa că e foarte rumen, iar carnea e fragedă, desprinzându-se cu ușurință de pe oase.

Citește și: Chefi la cuțite, 30 martie 2021. Cotlete de miel cu piure de vinete, tapenada de măsline și cartofi dulci, rețeta Cristinei Mălai

Cartofii gata fierți se vor transforma în cartofi zdrobiți, nu în piure. Peste cartofi se adaugă grăsimea rămasă din oala în care s-a gătit mielul. De asemenea, se adaugă o felie generoasă de unt.

Zdrobiți cartofii peste care adăugați o legătură de pătrunjel tocată mărunt. Amestecați totul și la final adăugați piper zdrobit. Pentru preparea sosului, punem în tigaie vin roșu și o parte din zeama rămasă în oală de la miel.

Lăsați să se reducă sosul până rămâne jumătate din cantitatea de pahar de vin și două polonice de zeamă. După ce sosul e aproape gata și amestecul a dat în fiert, adăugați o felie de unt.

Nicio masă de Paște nu este completă fără carnea de miel, ce este asociată acestei festivități încă din timpurile precreștine. Dacă vrei să ai parte de un meniu pascal tradițional, sau pur și simplu vrei să te bucuri de o masă delicioasă, îți recomandăm o rețetă de cotlete de miel cu ierburi aromatice.

Chefi la cuțite, 19 aprilie 2021. Supă cremă siciliană de roșii și Penne quattro formaggi cu roșii uscate, gătite de Ioa... Rețeta de drob de Paște a lui Chef Florin Dumitrescu. Trucuri de la juratul Chefi la cuțite...
Video Chefi la cuțite | Sezonul 12, 4 octombrie 2023. A treia eliminare consecutivă în echipa lui chef Cătălin Scărlătescu Chefi la cuțite | Sezonul 12, 4 octombrie 2023. A treia eliminare consecutivă în echipa lui chef Cătălin Scărlătescu Miercuri, 04.10.2023, 23:23
Video recomandate
Hello Chef sezonul 6, 30 septembrie 2023. Roxana Blenche, Cornelia și Lupu Rednic au preparat lapte de bou
Hello Chef sezonul 6, 30 septembrie 2023. Roxana Blenche, Cornelia și Lupu Rednic au preparat lapte de bou Sambata, 30.09.2023, 15:07
Chefi la cuțite, 4 octombrie 2023. Răzvan Mincă din echipa turcoaz a fost eliminat. Ce reacție a avut Cătălin Scărlătescu

Chefi la cuțite, 4 octombrie 2023. Răzvan Mincă din echipa turcoaz a fost eliminat. Ce reacție a avut Cătălin Scărlătescu

Răzvan Mincă din echipa turcoaz fost eliminat în ediția 21 din sezonul 12 Chefi la cuțite, de pe 4 octombrie 2023. Chef Cătălin Scărlătescu a mai pierdut încă un concurent. Farfuria tânărului a obținut cel mai mic punctaj.

Miercuri, 04.10.2023, 23:59
Chefi la cuțite, 4 octombrie 2023. Ce concurent a luat cel mai mare punctaj la duel. Cine i-a surprins pe chefi

Chefi la cuțite, 4 octombrie 2023. Ce concurent a luat cel mai mare punctaj la duel. Cine i-a surprins pe chefi

În ediția 21 a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 12, după un duel dificil, chefii au avut parte de o surpriză de proporții la eliminare, atunci când au descoperit cine a luat cel mai mare punctaj.

Miercuri, 04.10.2023, 23:51
Chefi la cuțite, 4 octombrie 2023. Ce echipă a câștigat cel de-al șaselea battle. Ce verdict neașteptat a adus banda

Chefi la cuțite, 4 octombrie 2023. Ce echipă a câștigat cel de-al șaselea battle. Ce verdict neașteptat a adus banda

Banda a adus verdictul pentru cel de-al șaselea battle, din ediția 21 a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 12. Descoperă cine a avut cea mai bună farfurie în ediția din 4 octombrie 2023.

Miercuri, 04.10.2023, 22:28
Chefi la cuțite, 4 octombrie 2023. Cătălin Scărlătescu s-a enervat pe Cosmin Berki în timpul celui de-al șaselea battle. Ce a zis

Chefi la cuțite, 4 octombrie 2023. Cătălin Scărlătescu s-a enervat pe Cosmin Berki în timpul celui de-al șaselea battle. Ce a zis

Cătălin Scărlătescu s-a enervat pe Cosmin Berki în timpul celui de-al șaselea battle, în ediția 21 a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 12.

Miercuri, 04.10.2023, 21:45
x