Ingrediente
- 2,5 l apă
- 1 ceapă medie sau 1 legătură ceapă verde
- 4-5 linguri oţet
- 1 morcov mediu
- sare
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 salată mare, verde
- 1 legătură de mărar
- 150 ml smântână
- 1legăturăde leuştean
- 6 ouă mari
- 4 ardei iuţi
- 200 g kaiser
- 100 ml ulei
- 250 ml suc de corcodușe
Mod depreparare
Se spală salata foaie cu foaie şi se pune la scurs, după care se toacă mărunt.
Kaiserul se taie în cubuleţe potrivite, ceapa curăţată se toacă mărunt, iar morcovul se toacă în cubuleţe mici.
Se pune kaiserul la călit într-o tigaie cu o lingură de ulei, apoi se adaugă ceapa şi morcovul şi se sotează pentru 5 minute.
Când s-au aurit se adaugă apa şi se lasă la fiert aproximativ 10 minute.
Între timp, se sparg ouăle într-un vas şi se bat pentru omletă, la care se adaugă pătrunjelul şi mărarul tocate.
Se prepară omleta în tigaia neaderentă, lăsându-se 3 minute pe fiecare parte.
Se scoate pe tocătorul de lemn şi se taie fideluță.
După ce au fiert legumele, se adaugă salatăa verde şi se mai fierbe ciporba pentru 5 minute.
Se potriveşte gustul cu sare şi oţet.
Într-un bol se bat 2 gălbenuşuri cu smântâna, se adaugă şi zeamă din ciorbă, apoi se toarnă peste ciorbă amestecând intens.
Se adaugă și sucul de corcodușe.
La final se adaugă usturoiul zdrobit, leuşteanul tocat şi tăiţeii de omletă şi se mai dă ciorba într-un clocot.
Ciorbă de pui a la grec reinterpretată... Chifteluțe de miel cu sos de mentă...