Antena Căutare

Cod al pil pil cu creveți și anghile pe mămăliguță prăjită

Ingrediente

  • 4 bucăți de cod
  • 1 l ulei de măsline
  • 8 căței de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 500 g creveți congelați, fără carcasă
  • 400 g anghile (țipari)
  • 500 g faină de porumb
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • apă

Mod de preparare

Se taie în rondele, usturoiul și ardeiul iute, se călesc în puțin ulei, apoi se scot pe o farfurie.

In locul acestor ingrediente, se adaugă în uleiul încins, bacalao cu partea fără piele în jos, pentru a se scurge gelatina.

Se lasă la foc mic pentru 3 minute pe prima parte, iar când se intoarce pe cealaltă parte, se adaugă în tigaie creveții și țiparii și se prepară 4 minute.

Se scot și se pun pe o farfurie puțin înclinată pentru a se scurge surplusul de gelatină.

Se lasă la răcit după care se separă gelatina.

Într-o sită sau cratiță, cu mișcări circulare, se adaugă uleiul în care s-a preparat codul, peste gelatină și se amestecă până când se leagă sosul al pil pil.

Se pune 1 l apă la fiert, se adaugă o linguriță de sare, iar când apa fierbe, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuu și se fierbe o mămăliguță consistentă.

Preparatele se servesc presărate cu pătrunjel verde, tocat mărunt, pe felii de mămăliguță, eventual fripte puțin pe grill.

Desertul preferat al gospodinelor, o prăjitură delicioasă cu brânză și ciocolată. Ușor de făcut și gata în doar câteva m... Rasmalai, desert indian din lapte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x