- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vlăduţ ne incanta de-a dreptul si ne găteşte prăjitura "Bunicuţa", o prajitura cu banane, caramel, ciocolata. Cine ii poate rezista? :))
INGREDIENTE:
- 10 oua
- 9 linguri faina
- 10 lg zahar
- 6 linguri ulei
- vanilie
- 1 lg cacao
- rom
- un praf sare
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 6-8 banane
- crema cafea
- 2 linguri ness
- 4 galbenusuri
- 500 ml lapte
- 6 linguri zahar
- 200 ml smantana dulce
- glazura caramel
- 200 gr zahar
- 200 ml smantana dulce
- 1 lingura amidon
- 200 gr alune caju
VEZI AICI IMAGINI CU MODUL DE PREPARARE, PAS CU PAS!
Mod de preparare:
Ouale se separa in albusuri si galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare. Cand devin dense, albe, se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea tare.
Galbenusurile se freaca bine cu uleiul. Se incorporeaza apoi in albusuri.
Compozitia astfel obtinuta se imparte in doua. Intr-o jumatate se adauga vanilie, 5 linguri de faina cernuta cu praf de copt, se omogenizeaza usor cu o spatula. In cealalta jumatate, se adauga 4 linguri de faina cernuta cu praf de copt si o lingura de cacao, si putin rom. Se omogenizeaza la fel.
Se pregateste o tava de copt, prevazuta cu hartie pergament.
Se toarna compozitia alba, se niveleaza frumos, apoi se toarna compozitia cu cacao, si cu ajutorul unei furculite sau a unei scobitori, se marmoreaza frumos aluatul.
Se curata si se feliaza 2-3 banane, se asaza feliutele pe intreaga suprafata a pandispanului, apoi se presara si bucatale marunte de ciocolata.
Se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 30-35 minute.
Se scoate si se lasa la temperat.
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, se adauga putin lapte sa se omogenizeze, apoi restul de lapte si se transfera compozitia pe foc, unde se amesteca pana se incheaga. Se lasa sa se raceasca. Se adauga nessul si se freaca bine.
Smantana se mixeaza spuma, se incorporeaza in crema de cafea.
Pandispanul se unge cu aceasta crema, se asaza feliute de banane.
Se caramelizeaza putin zahar, se adauga alunele caju si se amesteca, apoi se toarna compozitia pe o foaie pergament. Se lasa la racit, apoi se toaca grosier.
Din 200 gr de zahar, se prepara un caramel, se adauga smantana lichida si putin amidon. Compozitia obtinuta se toarna peste banane si se da la rece toata prajitura.
Se scoate, se orneaza pe fiecare feliuta de banane cu alune caramelizate si se portioneaza.
Este o prajitura savuroasa, plina de arome si de texturi.
Sanda Marin, doamna bucătăriei românești, îți arată cum se face PILAFUL CĂLUGĂRESC! Greșeala pe care o fac toate gospod... Chef Florin Dumitrescu își înfruntă fobiile la „Chefi la cuțite”: „Nu de puține ori am fost atât de șocat încât am fugit...