Foarte buni acești Gogoșari în sos de muștar, concurează cu succes clasicii Gogoșari în oțet, sau pe delicioșii Gogoșari în sos de roșii!
- Ingrediente pentru Gogoșari în sos de muștar
- 2 kg gogoșari(cântăriți curățați)
- 150 g zahăr
- 150 g muștar clasic
- 50 g muștar dulce
- 250 ml oțet
- 200 ml ulei
- 2 linguri sare grunjoasă
- 1 lingură boabe de piper
- 4-5 frunze de dafin
Mod de preparare Gogoșari în sos de muștar
Spălăm gogoșarii, îi tăiem în patru sau șase, în funcție de mărimea lor și le îndepărtăm cotoarele, semințele și nervurile.
Într-un vas, pe foc, amestecăm oțetul cu uleiul, muștarul și celelalte ingrediente și le lăsăm până când se topește zahărul și sarea, iar compoziția începe să fiarbă.
Scufundăm câți gogoșari încap în sosul format, și îi amestecăm ușor să se umezească uniform.
Îi lăsăm aproximativ 5 minute în vas, pe foc, după care îi transferăm cu o spumieră, într-un alt vas.
Adăugăm a doua serie de gogoșari în sos și procedăm la fel și tot așa, până când undim toate feliile de gogoșari.
Spălăm borcanele, le scurgem și le sterilizăm.
Apoi le umplem cu feliile de gogoșari, pe care le îndesăm bine, nu de alta, dar să ne ajungă sosul pentru toate borcanele.
Turnăm sosul și agităm bine borcanele, învârtindu-le între palme, ca sosul să pătrundă printre toate feliile de gogoșari.
Apoi înfiletăm capacele și lăsăm borcanele cu gogoșari în sos de muștar să se răcească bine, la temperatura camerei, după care le trecem în cămară.