Toate gospodinele își umplu cămările cu gogoșari în oțet, dar foarte buni vor fi mai târziu și acești Gogoșari în sos de roșii!
Se pot servi ca atare, alături de fripturi și garnituri, dar se pot include și în diverse preparate cum ar fi acești Cartofi țărănești cu gogoșari în sos de roșii.
Ingrediente pentru gogoșari în sos de roșii
- 5 kg gogoșari
- 500 g zahăr
- 500 ml oțet
- 500 ml ulei
- 800 ml pastă de roșii
- 1 lingură sare de murături
- 1/2 linguriță piper măcinat
- 1/2 linguriță busuioc uscat
- 3 foi de dafin
Mod de preparare gogoșari în sos de roșii
Spălăm gogoșarii în apă rece, îi ștergem cu prosoape absorbante, apoi le îndepărtăm cotoarele, nervurile și semințele și îi tăiem în fâșii.
Punem într-un vas, pe foc, oțetul împreună cu uleiul, pasta de roșii, zahărul și sarea. Adăugăm și condimentele și fierbem amestecul, până când zahărul și sarea se topesc.
Scufundăm, apoi gogoșarii în soluția fierbinte și îi lăsăm pe foc 6-7 minute, apoi îi transferăm cu o spumieră în alt vas.
Sterilizăm borcanele și le umplem cu fâșiile de gogoșari, îndesându-le bine, apoi turnăm peste ele sosul de roșii cu ulei și oțet.
Înfiletăm capacele la borcane și le lăsăm în cuptorul cald până a doua zi, când vor fi răcite și le vom trece în cămară.