Chefi la cutite

TOATE SEZOANELE, INTEGRALE

Conserve pentru iarnă: Gogoșari în sos de roșii

 

Toate gospodinele își umplu cămările cu gogoșari în oțet, dar foarte buni vor fi mai târziu și acești Gogoșari în sos de roșii!
Se pot servi ca atare, alături de fripturi și garnituri, dar se pot include și în diverse preparate cum ar fi acești Cartofi țărănești cu gogoșari în sos de roșii


Ingrediente pentru gogoșari în sos de roșii

  • 5 kg gogoșari
  • 500 g zahăr
  • 500 ml oțet
  • 500 ml ulei
  • 800 ml pastă de roșii 
  • 1 lingură sare de murături
  • 1/2 linguriță piper măcinat
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 3 foi de dafin

Mod de preparare gogoșari în sos de roșii

Spălăm gogoșarii în apă rece, îi ștergem cu prosoape absorbante, apoi le îndepărtăm cotoarele, nervurile și semințele și îi tăiem în fâșii.
Punem într-un vas, pe foc, oțetul împreună cu uleiul, pasta de roșii, zahărul și sarea. Adăugăm și condimentele și fierbem amestecul, până  când zahărul și sarea se topesc.
Scufundăm, apoi gogoșarii în soluția fierbinte și îi lăsăm pe foc 6-7 minute, apoi îi transferăm cu o spumieră în alt vas.
Sterilizăm borcanele și le umplem cu fâșiile de gogoșari, îndesându-le bine, apoi turnăm peste ele sosul de roșii cu ulei și oțet.
Înfiletăm capacele la borcane și le lăsăm în cuptorul cald până a doua zi, când vor fi răcite și le vom trece în cămară.
 

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Chefi la cutite, nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta.
Site-ul emisiunii este http://a1.ro/chefi-la-cutite/ şi este updatat zilnic cu ştiri.
Facebook avem pagina https://www.facebook.com/ChefiLaCutite,
YouTube canalul nostru este https://www.youtube.com/user/Antena1AntenaTVGroup/videos.  

Urmăreşte ediţiile integrale oricând, pe AntenaPlay. Dacă nu eşti în faţa televizorului, poţi urmări Chefi la cutite LIVE pe AntenaPlay: https://goo.gl/CD2oq2. Intră şi tu!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe