Antena Căutare

Cotlet de berbecuţ în crustă de fistic, saute de baby spanac şi green hummus

Cotletele de miel se prepara pe gratar pana se rumenesc usor, apoi de dau la cuptor, stropite cu ulei si se lasa pana se patrund bine.

Ingrediente

  • 1.5 kg cotlet de berbecut cu grasime
  • 500 g baby spanac
  • 100 g baby morcovi
  • 200 g ceapa shalota
  • 4 buc ridichii
  • 2 cutii x 400 g naut fiert
  • 1 legatura patrunjel
  • 30 g tarhon
  • 30 g chives
  • 20 g usturoi
  • 50 g tahini
  • 1 buc lamaie
  • 1 buc portocala
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 70 g fistic
  • 500 g pesmet
  • 20 g ardei iute verde
  • 1 buc rodie
  • 20 ml sos de rodii
  • 50 g caju prajit sarat
  • 50 g sare
  • 10 g piper negru boabe
  • 10 g germeni de ceapa rosie

Mod de preparare

1. Cotletele de miel se prepara pe gratar pana se rumenesc usor, apoi de dau la cuptor, stropite cu ulei si se lasa pana se patrund bine. Pentru crusta se macina impreuna: alunele caju bine prajite, fisticul, piperul, pesmetul, ardeiul verde si sarea. Dupa ce se scot de la cuptor, cotletele se stropesc cu suc de rodie si se lasa sa se odihneasca cateva minute, apoi se tavalesc prin amestecul de condimente, formandu-se astfel crusta.

2. Pentru saute de baby spanac, se pune putin unt la incins si se caleste ceapa in el, apoi se adauga frunzele de spanac bine spalate si se lasa pe foc cateva minute pana cand scad consistent in volum. Se asezoneaza cu sare.

3. Pentru prepararea baby morcovilor, se pun intr-un vas pe foc, sucul de la portocala cu untul si se lasa pana la topirea untului, apoi se adauga sucul de lamaie si firele de chives tocate marunt. In acest amestec se adauga morcovii tsi se lasa 2-3 minute pana cand se aromatizeaza usor.

4. Pentru preparare green hummus, se trece nautul scurs si bine clatit, prin blender, apoi se amesteca cu tahini si sucul de lamaie. Se adauga apoi ulei de masline, tarhonul si patrunjelul verde, tocate marunt, usturoiul trecut prin presa si se trece din nou compozitia prin blender, diluandu-se si cu putina apa, pana cand se ajunge la o compozitie cremoasa. Se potriveste gustul de sare si piper si se mai stropeste cu ulei de masline.

5. Se aseaza toate preparatele pe platou si se decoreaza cu germeni de ceapa rosie si seminte de rodie.

Timp de preparare 60 minute.

Supă cu iepure, curry şi sărăţele de casă... Piept de raţă înăbuşit în vin roşu cu cimbru, pudding Yorkshire, sos de caramel, piure de morcov, mazăre sote şi micro g...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x