Ingrediente
- 2 buc. coroana miel N.Z.
- 2 teline radacina
- 4 buc. baby morcov
- 1 l lapte
- 500 ml smantana de gatit
- 300 ml ulei floarea soarelui
- 150 ml ulei de masline
- 200 gr unt
- 50 gr cimbrisor verde calitatea I
- 2 capatani usturoi
- 50 gr rozmarin
- 750 ml vin rosu sec
- 50 gr coacaze rosii
- 50 gr zmeura neagra
- 50 gr zmeura rosie
- 200 gr zahar brun
- 50 gr piper boabe
- 50 gr piper alb
Mod de preparare
1. Coronitele de miel se condimenteaza cu sare, piper, rozmarin, usturoi si ulei. Se dau la rece pentru o ora. Se scot apoi, se asaza intr-o tava si se pun la rumenit, in cuptor, pana devine patrunsa carnea.
2. Se pune la fiert, intr-un vas, zaharul, vinul, piper boabe. Se lasa sa fiarba pana se evapora alcoolul si se leaga un sos.
3. Telina se curata si se fierbe, in apa cu sare. Se scoate, se paseaza fin cu ajutorul unui blender.
4. Din unt, lapte si telina fiarta se prepara un piure foarte cremos, se condimenteaza cu sare, piper alb.
5. Se asaza pe un platou un pat de piure de telina peste care se asaza o portie de carne, se adauga o lingura sos de vin rosu si se garniseste totul cu fructe de padure proaspete si morcovi trasi in unt.