a1.ro îți prezintă o rețetă delicioasă: prăjitura cu lichior de ciocolată, numai bună pe o vreme ca asta!
Ingrediente (12 porții)
Blatul:
150 gzahăr
Articolul continuă după reclamă
180 g făină
50 g cacao
4 ouă
suc de lămâie
praf de copt
lichior de ciocolată
Crema:
500 g ciocolată
100 g unt
coniac
Preparare
- Blatul Se freacă gălbenușurile cu zahărul. Albușurile se bat spumă tare, împreună cu sucul de lămâie. Se adaugă peste gălbenușuri, se omogenizează și se presară făina amestecată cu praful de copt. Se încorporează totul și se toarnă într-o tavă unsă cu unt. Se coace 45 minute la foc moderat. Se scoate pe un grilaj și se lasă să se răcească. După ce s-a răcit se taie în 3 foi și se stropesc cu puțin lichior de ciocolată.
- Crema Se topește ciocolata pe baie de abur. Se adaugă untul și câteva linguri de coniac și se freacă energic. Se montează prăjitura, întinzând cremă pe foile pregătite anterior. Se pun una peste alta, iar deasupra se presară ciocolată rasă.
- POFTĂ BUNĂ!