Sunt tare bune aceste Turte la tigaie cu brânză și verdeață, mai ales calde, servite cu un pahar de iaurt, dar merg și reci, servite cu legume proaspete, sau diverse salate, merg și simple că sunt consistente și gustoase.
Puteți încerca și aceste Turte rapide, la tigaie, din aluat de pâine cu chimen.
Ingrediente pentru turte la tigaie cu brânză și verdeață
- 200 g brânză sărată( telemea, brânză de burduf)
- 250 g brânză proaspătă, de vaci
- 3 fire ceapă verde
- 1/2 legătură de mărar
- 150 g unt cu 82% grăsime
- 650 g făină + extra pentru înfăinat
- 250 ml apă
- 1/2 linguriță sare
- 7 g drojdie uscată
Mod de preparare turte la tigaie cu brânză și verdeață
Spălăm ceapa verde și mărarul și le tocăm mărunt, apoi le amestecăm bine cu brânzeturile.
Cernem 500 g de făină într-un vas, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul.
Încălzim apa și turnăm puțină peste drojdie amestecând-o cu zahărul și puțină făină.
O lăsăm 6-8 minute să se activeze, apoi turnăm untul topit, adăugăm și apa caldă, în care dizolvăm sarea și amestecăm totul adunând și din făina de pe margini.
Adăugăm și compoziția de brânză cu ceapă verde și mărar și frământăm un aluat ușor moale, pe care îl lăsăm 20-30 de minute la dospit.
Completăm cu făină, atât cât să nu se lipească aluatul de mâini.
Împărțim aluatul în 8-10 părți aproximativ egale, sau în funcție de cât de mari le dorim.
Înfăinăm masa de lucru și întindem pe rând cele 8 părți de aluat în forme aproximativ circulare.
Încingem tigaia antiaderentă, la foc mediu și așezăm prima turtă în ea.
O lăsăm aproximativ 1 minut să se rumenească pe prima parte, apoi o întoarcem și o rumenim și pe a doua parte, în mai puțin de 1 minut.
Putem să înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță, pentru o coacere uniformă.
Procedăm la fel cu fiecare turtă.
Dacă aveți sandwich maker, vă recomand să coaceți o parte din turte și la acesta.
Ies foarte bune și se coc mai frumos.