Atât de gustos, fin si aromat iese acest minunat gem de macese încât merită tot efortul preparării, iar beneficiile consumului sunt multiple și de neimaginat!
Ce ne trebuie pentru rețeta de gem de măceșe:
- 3 kg măceșe
- 1 kg zahăr
- zeama de la 1 lămâie
Rețeta gem de măceșe - Mod de preparare
Se spală măceșele în mai multe ape reci, apoi se lasă la hidratat în apă cât să fie acoperite, timp de 30 de minute. Se scurg, se taie capetele negre și codițele cu o foarfecă de bucătărie, apoi se pun la fiert în apă cât să fie bine acoperite.
Citiți articolul Măceșele, sursa naturală de vitamina C și nu numai!
Se lasă măceșele să fiarbă la foc mediu spre mic până când sunt bine pătrunse și se pot pasa. Se pasează într-un blender sau robot, apoi, pasta de măceșe rezultată se trece prin sită pentru a se elimina semințele. Va rezulta o pastă de măceșe fină și foarte aromată.
Între timp, se prepară un sirop din zahăr și 450-500 ml apă. Se adaugă și zeama de la o lămâie. Se fierbe siropul până devine consistent, apoi se adaugă pasta de măceșe care este destul de groasă, iar siropul va echilibra textura gemului. Se mai fierbe gemul de măceșe pentru aproximativ 10 minute, timp în care se vor steriliza borcanele și capacele.
Gemul de măceșe se toarnă fierbinte în borcane și se înfiletează capacele.
Borcanele cu gem de măceșe se dau la cuptor cu focul aprins pentru 5-6 minute, apoi se lasă în cuptor cu focul stins, până a doua zi când se vor răci.
Dacă, totuși avem nevoie de cuptor pentru alte preparate, învelim borcanele cu gem de măceșe în pături și le lăsăm acolo până se răcesc.
Citiți și articolul Murele și importanța lor asupra sănătății organismului!
Rețetă de desert rapid cu prune în sos caramel și cremă de vanilie. Desert la cupă sau borcan, bun de luat și la pachet!... Rețeta Dulceață de mere asortate. O delicioasă și foarte aromată dulceață, perfectă pentru a umple clătitele!...