Antena Căutare

Dakos - salată grecească din Creta, reinterpretată

Ingrediente

  • 150 gr sau 2 bucăți, dakos grecesc
  • 80 gr mytzitra
  • 200 ml ulei de măsline extravirgin
  • 500 ml apă plată
  • 1 portocală mare
  • 40 ml oțet balsamic
  • 4 lingurițe de sare
  • 2 lingurițe piper proaspăt
  • cimbru uscat
  • 60 gr salată rucola
  • 1 ardei iute, verde
  • 50 gr semințe de rodie

Mod de preparare

Stropim dakosul cu apă pentru a se frăgezi.

Se pregătește un dressing din ulei, oțet balsamic, zeama de la portocală, sare.

Într-o salatieră se amestecă salata rucola cu dressing.

Se pun bucățile de dakos în platouri, iar peste ele salata rucola, brânza mytzithra rasă, semințele de rodie, cimbru, rondele de ardei iute și se mai stropesc ingredientele cu dressing.

Se decorează cu felii de portocală.

File de dorada cu piure de mazare și rolou de zucchini cu morcov... Hencleș, prăjitură tradițional săsească...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x