Ingrediente
- 150 gr sau 2 bucăți, dakos grecesc
- 80 gr mytzitra
- 200 ml ulei de măsline extravirgin
- 500 ml apă plată
- 1 portocală mare
- 40 ml oțet balsamic
- 4 lingurițe de sare
- 2 lingurițe piper proaspăt
- cimbru uscat
- 60 gr salată rucola
- 1 ardei iute, verde
- 50 gr semințe de rodie
Mod de preparare
Stropim dakosul cu apă pentru a se frăgezi.
Articolul continuă după reclamă
Se pregătește un dressing din ulei, oțet balsamic, zeama de la portocală, sare.
Într-o salatieră se amestecă salata rucola cu dressing.
Se pun bucățile de dakos în platouri, iar peste ele salata rucola, brânza mytzithra rasă, semințele de rodie, cimbru, rondele de ardei iute și se mai stropesc ingredientele cu dressing.
Se decorează cu felii de portocală.
File de dorada cu piure de mazare și rolou de zucchini cu morcov... Hencleș, prăjitură tradițional săsească...