Ingrediente
- 500 g brânză proaspătă, de vaci
- 3 ouă
- 50 g zahăr
- 50 g zahăr vanilat
- 2 lingurițe esență de lămâie sau portocale
- 1 linguriță rasă, bicarbonat de sodiu
- 350 gr făină
- 50 g pesmet
- 1 linguriță sare
- ulei pentru prăjit
- Pentru servit:
- smântână
- dulceață sau topping de fructe
Mod de preparare papanași cu smântână și dulceață
Se amestecă brânza cu ouăle, sarea, zahărul, esența și zahărul vanilat.
Se presară bicarbonatul deasupra, la fel și pesmetul.
Se omogenizează bine compoziția și se încorporează, treptat, făina.
Va rezulta un aluat destul de ferm, care se lasă la odihnit 30 de minute, apoi se pot modela papanașii.
Se prăjesc în baie de ulei încins, până sunt bine rumeniți pe toate părțile, apoi se scot pe prosoape absorbante.
Se servesc calzi, cu smântână și dulceața preferată.