Rețetele de post sunt din bucătăria lui Chef Munti, iscusitul bucătar de la Star Matinal.
Ingrediente pentru Rețeta Gogoși pufoase de post:
- 500 gr făină
- 6 gr drojdie
- 350 gr apă caldă
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 15 ml ulei de floarea soarelui
- coajă de lămâie și portocală
- ulei de floarea soarelui
- gem de căpșuni
- miere, după gust
- frișcă vegetală
- Ingrediente pentru spaghete cu usturoi:
- 1 pachet spaghete
- 3 buc. ardei iute
- 2 căței de usturooi
- 100 ml ulei de măsline
- 100 gr măsline
- 1 legătură de pătrunjel
- busuioc
Cum preparăm cele două rețete de post?
Mod de preparare pentru Rețeta Gogoși pufoase de post.
Se cerne făina într-un vas și se amestecă cu drojdia uscată și zahărul vanilinat. Dacă se dorește un aluat mai dulce, se mai poate adăuga zahăr, însă vor fi destul de dulci ingredientele cu care servim gogoșile.
Se toarnă, treptat, apa caldă în care se dizolvă puțină sare și uleiul, alternănd cele două lichide, și se amestecă cu făina din vas.
Aluatul rezultat se lasă la dospit 50 de minute, apoi se modelează gogoșile în forme sferice, ușor aplatizate, care se mai lasă la odihnit 10 minute, pe masa înfăinată.
Se prăjesc gogoșile în baie de ulei încins până se rumenesc frumos.
Gogoșile pufoase se secționează în două și se umplu cu dulceață, sau cu miere, apoi se decorează cu frișcă vegetală.
Citește și: Trei rețete simple și ușoare pentru un meniu complet de post
Mod de preparare pentru Rețeta de Spaghete cu măsline.
Spaghetele se fierb în modul clasic, în multă apă cu sare.
Între timp, se prepară un sos din pătrunjel cu usturoi și ulei de măsline, la blender.
Se scurg spaghetele și se amestecă cu acest sos.
Se adaugă măslinele și rondele de ardei iute, după gust.
Citește și: Idei de rețete de post pentru mese gustoase și sănătoase
Două rețete simple cu care ne putem delecta în post.
Să vă fie de folos!
Cum se prepară pâinea cu maia naturală? Tehnici și sfaturi de la bucătari renumiți.... Ciorbă țărănească de ștevie cu multe legume și leuștean. Ciorbă de primăvară detoxifiantă...