- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Vedeți mai jos trei rețete simple și ușoare cu ingrediente la îndemână, perfecte pentru o zi de post!
Rețeta Ciorbă ţărănească de legume - Ingrediente
- 1 morcov
- 2 cepe
- 2 fire ceapă verde
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 1 ţelină mică (rădăcină, frunze)
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei capia roşu
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 linguri de orez
- 2-3 roşii
- zeamă de lămâie
- leuştean şi pătrunjel
- 3 linguri de pastă tomate
- boia
- tarhon
Rețeta Ciorbă ţărănească de legume - Preparare
Ciorbă de post
Dovlecelul şi rădăcina de pătrunjel se dau prin răzătoarea mare, iar morcovul prin cea mică. Ceapa şi ardeiul se toacă mărunt, iar cartofii cubuleţe. Roşiile se pasează, ca să rămână doar sucul. Se căleşte ceapa în ulei, se adaugă albitura, ţelina, morcovul şi la sfârşit ardeiul. Se stinge cu apă fiartă, se adaugă cartofii, după ce au fiert legumele pe jumătate. Spre sfârşit se adaugă şi orezul. Când au fiert legumele se adaugă sucul de roşii, pasta de tomate şi apoi zeama de lămâie, sare şi condimente. Se stinge focul şi se presară verdeaţa tocată.
CITIȚI ȘI Idei de rețete de post pentru mese gustoase și sănătoase!
Rețeta Pilaf cu legume si ciuperci - Ingrediente:
- 200 gr de orez
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 2 ardei graşi
- 2 cepe
- 500 gr ciuperci champignon
- boia dulce
- sare și piper
- ulei
- verdeață pentru decor
Rețeta Pilaf cu legume si ciuperci - Preparare
Pilaf de post
Morcovul curăţat se dă prin răzătoarea mică, iar dovlecelul se taie cubuleţe. Ceapa, ardeiul şi ciupercile se toacă mărunt. Se căleşte ceapa în ulei încins, apoi se adaugă pe rând morcovul, orezul spălat şi scurs, ardeiul, dovlecelul şi se călesc pentru câteva minute. Se adaugă ciupercile feliate şi se călesc şi ele. Se adaugă apă clocotită şi condimentele. Se mai ţine pilaful pe foc 3-4 minute, apoi se dă la cuptor să scadă. Se servește cald, presărat cu verdeață.
Mai vedeți și Top 5 cele mai gustoase rețete de hummus cu care vă puteți delecta în post!
Rețeta Langoşi de post - Ingrediente:
- 250 ml apă
- 40 ml ulei
- 500 g făină
- 1 linguriţă sare
- 4 linguri de zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 cub de drojdie
- ulei pentru prăjit.
Rețeta Langoşi de post - Preparare
Langoși de post
Se frământă aluatul şi lasă la dospit, acoperit cu un prosop curat (într-un loc ferit de curent), timp de 40 de minute. După ce a crescut, se pune pune pe masa unsă cu un strop de ulei şi se împarte în 10 bucăţi egale. Cu mâna unsă cu ulei se formează langoșii care se pun la prăjit în ulei încins, la foc intens. Se scot pe hârtie absorbantă. Se servesc cu dulceaţă, sau pudrați cu zahăr.
Rețetă de post. Rețetă de rulouri cu scorțișoară, foarte aromate, frumos rumenite și crocante... Rețetă de post. Chiftele de legume cu piure de cartofi și spanac...