Antena Căutare

Dovlecel umplut cu orez sălbatic și ciuperci

Ingrediente

  • 200 g orez sălbatic
  • 1 ceapă, mare
  • 600 ml apă
  • 4 dovlecei, medii
  • puțin piper
  • 750 g ciuperci conservate
  • 200 g cașcaval
  • 20 g sare
  • 100 g roșii cherry
  • 10 linguri ulei

Mod de preparare

Se pune, într-o oală, apă la fiert cu puţină sare, se adaugă orezul şi se fierbe pentru 15 minute.

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei încins, apoi se adaugă ciupercile şi se prăjesc.

Se strecoară orezul şi se prăjeşte pentru un minut împreună cu ceapă şi ciupercile, pentru a se întrepătrunde aromele.

Dovleceii se taie în două şi li se scoate miezul cu o lingură.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Dovleceii se umplu cu compoziţia de orez, se rade caşcavalul deasupra şi se aşează în tavă, apoi se dau la cuptorul preîncălzit până se rumenesc, pentru aproximativ 25 de minute.

Între timp, roşiile cherry se taie cubuleţe şi se prăjesc în ulei încins pentru câteva minute, cu 3 frunzuliţe de busuioc.

Se aşază în farfurie dovleceii umpluţi şi sosul de roşii cherry lângă ei.

Piept de pui cu piersici, tăieței de orez și sos de fistic cu lămâie... Preparat etiopian - Mimita beef...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x