Ingrediente
- organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima
- carne de miel 250 g
- 400 g ceapă și usturoi verde
- 400 g mărar și pătrunjel verde
- ouă bătute (pentru fiecare 1 kg de compoziție folosesc 8 ouă bătute)
- sare, piper
- ulei de floarea soarelui
- prapure
Mod de preparare
Vinerea Mare provoacă gospodinele la un maraton de bunătățuri, iar Chef Scărlătescu a decis să le sară puțin în ajutor! Iată rețeta perfectă de drob!
Rețeta de DROB a bunicii
Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare și piper. Apoi le dăm deoparte și le lăsăm la scurs. 25 % din compoziție se taie cuburi, restul se toacă la mașina. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care am călit organele.
Lăsați să se evapore toată apa din tigaie. Mărarul și pătrunjelul se toacă "aproape fin". Toate se amestecă bine. Cum spuneam, pentru fiecare 1 kg de compoziție amestecați 8 ouă bătute omletă.
Asezonați cu sare și piper. Înveliți compoziția într-un prapure și dați la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute.
Se servește rece și, opțional, cu muștar alături.
Cozonac FĂRĂ frământare! Cum să ai cel mai frumos şi gustos cozonac pe masa de Paşte... Cheesecake păcătos pentru omul pofticios! E gata în doar câteva minute, fără coacere! N-o să mai vrei altceva!...