Pentru un prânz gustos în familie este chiar potrivită Rețeta Ficat de porc la grătar cu garnitură de fasole verde!
Rețeta Ficat de porc la grătar cu garnitură de fasole verde - Ingrediente
- 1 kg ficat de porc
- 800 gr fasole verde de la borcan
- 350 gr ciuperci conservate
- 2 legături de pătrunjel verde
- 1 legătură mărar
- 100 ml ulei
- o căpățână usturoi –
- Sare și piper
- condimente
Rețeta Ficat de porc la grătar cu garnitură de fasole verde - Preparare
Ficatul se taie în felii subțiri și lunguiețe.
Feliile de ficat se asezonează cu o combinație de condimente.
Se pun pe grătar unde se întorc de două ori pe fiecare parte, urmărind să nu se rumenească prea tare.
Pentru a se menține cald, până se prepară garniturile, se păstrează într-un vas acoperit pe plita caldă.
Se scurge fasolea verde, și se trage la tigaie în ulei încins. Se călește 3-4 minute, apoi se ia cu o spumieră, se scurge de ulei și se așează pe platoul de servire.
Se scurg ciupercile, se pun în blender, se adaugă puțin ulei, 3-4 căței de usturoi și o legătură de mărar și se transformă în piure.
Feliile de ficat se așează pe platoul de servire în formă de V, pe patul de fasole verde iar în interiorul V-ului se pune cu șprițul 3 puncte de pire de ciuperci.
Înainte de servire, peste feliile de ficat se presară din abundență pătrunjel tocat mărunt.
Piure de dovlecel cu mentă, tagliatelle de morcov cu chips de bacon și sos de coacaze... Chifteluțe de creveți pe bețișoare de lemongrass...