Ingrediente
- 4 bucăţi biban de mare,a câte 28 cm fiecare
- 1 kg păstârnac
- 4 cartofi( 300 gr în total)
- 1 căpăţână usturoi
- 500 gr smântână de gătit
- 2 mango mari, coapte
- 200 gr unt
- ulei de măsline
- 1 lime
- panseluţe, phisalis, garofiţe
- sare
- piper mozaic
- făină albă
- colorant alimentar roşu
Mod de preparare
Bibanul de mare se curăță de solzi, se spală și dezosează, apoi se usucă bine, se crestează, după care se prăjește în unt .
Pastârnacul și cartofii se curăță și se pun la fiert, în apă cu sare, dar în vase separate.
Se scurg apoi și se pasează adăugând și usturoi răzuit, unt și smântână pentru gătit, iar piureul rezultat se trece prin sită pentru a deveni fin.
Din pastarnac , cartofi si usturoi se prepara un piure care se da prin sita .
Mango se curăță și se trece prin blender cu puțin chili și se pune la rece până în momentul servirii.
Se așază piureul pe farfurie, alături de biban și mango și se decorează cu lime și flori comestibile.
Chifteluțe de miel cu sos de mentă... Frigarui kafta cu orez basmati și tabouleh...