File de somon pe pat de legume aromate, o rețetă gata în doar 20 de minute!

O dietă sănătoasă și echilibrată trebuie să includă și pește, măcar o dată pe săptămână. Cea mai simplă și rapidă rețetă din lume este cea de file de somon pe pat de legume aromate, totul pregătit în aceeași tigaie!

File de somon pe pat de legume aromate, o rețetă gata în doar 20 de minute!

O dietă sănătoasă și echilibrată trebuie să includă și pește, măcar o dată pe săptămână. Cea mai simplă și rapidă rețetă din lume este cea de file de somon pe pat de legume aromate, totul pregătit în aceeași tigaie!

Cu doar câteva ingrediente poți pregăti un prânz sau o cină delicioasă. Deși are puține calorii, această rețetă este una extrem de gustoasă și simplu de făcut.

Pentru a pregăti cea mai bună rețetă de file de somon cu legume ai nevoie de câteva ingrediente:


  • Fileuri de somon
  • Condimente pentru pește (opțional)
  • oregano
  • Ardei (roșu, galben)
  • Dovlecei
  • Un strop de ulei
  • Sare și piper

Cum pregătim cea mai bună rețetă de file de somon cu legume?

În primul rând trebuie să pregătim legumele. Ardeii și dovleceii se taie în fâșii subțiri. Dacă dorești poți adăuga și bastonașe de morcov sau alte legume preferate. Noi am ales să folosim o tigaie Regis Stone Pan, fiindcă putem astfel să gătim atât peștele, cât și garnitura în același timp, economisind timp.

Dăm drumul la foc potrivit de mare și lăsăm tigaia să se încingă, după ce am adăugat un strop de ulei. Punem fileul de somon și, în spațiul rămas liber în tigaie, adăugăm și legumele feliate.

File de somon pe pat de legume aromate, o rețetă gata în doar 20 de minute!

Avem grijă să rumenim peștele frumos, pe ambele părți, adăugând sare, piper, oregano și, dacă dorim, condimente pentru pește (busuioc, oregano, tarhon uscat etc). Când somonul este gata și când legumele s-au copt frumos punem totul într-o farfurie și servim. La fel de bine putem servi fileul de somon cu garnitură de cartofi fierți și sos de muștar cu miere și lămâie!

Cu siguranță ai observat că am folosit aceeași tigaie și pentru pește și pentru legume. Am folosit tigaia Regis Stone Pan, care ne-a permis să gătim fără ca ingredientele să se lipească, deși am folosit doar o lingură de ulei, pentru aromă!

Tigăile din gama Regis Stone au un strat special, antiaderent, ce previne lipirea și te ajută să faci chiar și cele mai îndrăzețe preparate.

Fripturile tale vor arăta delicios, deși nu ai folosit strop de ulei. Baza din oțel inoxidabil dstribuie uniform căldura și tu nu mai ești nevoit să amesteci mereu. Gătești orice, fără urme de arsură sau de fum!

Când ai gătit ultima oară o omletă, o friptură sau o porție delicioasă de clătite, fără să îți fie teamă că acestea se vor lipi? În plus, tigăile Regis Stone îți oferă o calitate superioară față de cele ceramice, fiind mai durabile și mai rezistente la zgârieturi!

Ultimele știri