Toate gospodinele gătesc diverse mâncăruri de dovlecei, însă puține știu că și florile acestora pot fi gătite în diverse moduri.
Această delicioasă și interesantă rețetă de flori de dovlecel umplute cu brânză și servite cu sos de ardei capia copți, sigur va inspira de acum înainte multe gospodine.
Ingrediente
- 10 flori de dovlecel
- 500 g brânză ricotta
- sare
- piper
- mărar
- 1 ou
- Pentrt aluat:
- 2 oua
- 5 linguri făină
- sare
- piper
- 500 ml bere
- 300 ml ulei pentru prăjit
- Pentru sos:
- seminte de pin
- busuioc verde sau uscat
- 2-3 căței de usturoi
- 2 linguri parmezan mărunțit
Mod de preparare
Florile de dovlecel se clătesc cu apă rece, pentru a îndeparta impuritățile.
Se pregătește pasta de brânză ricotta amestecandu-se cu sare, piper, mărarul tocat și oul.
Cu un posh de ornat se umplu florile lăsând partea de sus liberă.
Pentru aluat, se amestecă ouăle bine cu sare și piper, se adaugă făina, apoi, treptat, berea până se formează un aluat consistent ca și de clătite.
Într-o tigaie înaltă se pune uleiul la încins și se scufundă florile de dovlecel trecute prin aluat.
Se prăjesc pe ambele părți rumenindu-le uniform.
Se scot pe prosoape de bucatarie, absorbante.
Pentru sos, ardeii capia se coc și se curăță de coajă și de cotoare.
Se pun într-un blender cu usturoi și semințe de pin și se transformă în pastă.
La final adăugăm busuioc verde tocat(sau uscat) și parmezan.
Se servește sosul de srdei lângă florile de dovlecel umplute cu brânză și rumenite.
Clam chowder – o supă cremă gustoasă și sățioasă, cu multe legume, pește și fructe de mare... Piept de rață cu legume și sos de vin, un preparat delicios și de nerefuzat...