Sosul de vin cremos este vedeta printre preparatele acestei rețete.
Ingrediente
- 1 legatură de pătrunjel
- 7 bucăți de sparanghel subțire
- 5 bucăți de vită ( 5-7 cm grosime)
- 500 g cartofi albi
- 3 pachete de unt sărat
- Sare
- piper
- Ingrediente pentru sos:
- 300 ml vin alb sec
- 200 ml vin roșu de desert
- 25 g unt
- 1 ceapă mică, roșie
- 1 cățel de usturoi
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de zahăr brun
- 1 linguriță de rozmarin proaspăt, tocat,
- sare și piper
Mod de preparare
Topim untul într-un vas, adăugăm ceapa și usturoiul tocate mărunt și le călim la foc mic pentru 10 minute.
După ce acestea se pătrund bine, adăugăm făina, amestecând cu grijă să nu se facă cocoloașe. Punem și zahărul, îl lăsăm să se topească, apoi dăm vasul jos de pe foc.
Peste amestec turnăm ambele sortimente de vin, amestecând până obținem o consistență cremoasă.
Sosul se pune din nou la foc mic, pentru aproximativ 2-3 minute, amestecând să nu se lipească. La final adăugăm rozmarinul.
Cartofii curățați și tăiați în 4, se pun la fiert cu apă și sare.
Într-o tigaie se topește untul și se adaugă bucățile de vită condimentate cu sare si piper.
Se rumenesc cu ambele părți pentru 2-3 minute și se ung continuu cu unt topit.
Sparanghelul se trage la tigaie cu unt și sare.
Cartofii fierți, se pun în robot, adăugăm unt, puțin piper și îi transformăm în piure.
Când toate preparatele sunt gata, le așezăm pe farfurie.
Ombrino cu conopidă si mazăre păstai... Ciorbă de cartofi cu bacon afumat...