Ingrediente
- 600 gr carne (porc, vita, miel)
- 400 gr ceapa
- 200 gr ardei gras rosu
- 100 gr morcov
- 100 gr telina
- 100 gr pasta de tomate
- 800 gr cartofi
- 100 ml ulei
- 100 gr faina
- 1 ou
- 1 leg patrunjel verde
- chimen, cimbru, sare, piper
- 1 ardei iute
- 3 paini mici (300-500gr), intregi, nefeliate
Mod de preparare
1. Se toaca carnea in cuburi si se prajeste usor in uleiul incins, invartindu-se pe toate partile.
2. Se curata ceapa, morcovii, telina si ardeiul si se toaca in cuburi, apoi se adauga peste carnea de pe foc. Se lasa sa se patrunda usor, amestecandu-le bine, apoi se condimenteaza cu condimentele macinate si se completeaza cu apa fierbinte.
3. Se lasa sa fiarba pana cand carnea este aproape preparata, apoi se adauga cartofii curatati si tocati in cuburi, iar cand acestia sunt usor patrunsi, se adauga pasta de rosii.
4. Se amesteca oul cu faina, un praf de sare si o lingura de apa, iar din acest amestec se formeaza galuste mici, care se scufunda in vasul de pe foc.
5. Spre final de fierbere, se adauga si ardeiul iute, tocat in rondele, iar dupa stingerea focului, se adauga patrunjelul verde, tocat marunt.
6. Se decupeaza cate un capac la painile mici si se inlatura o parte din miez, formandu-se ca un vas in care se serveste gulasul unguresc.
Timp de preparare aproximativ 60 minute.
Piept de raţă înăbuşit în vin roşu cu cimbru, pudding Yorkshire, sos de caramel, piure de morcov, mazăre sote şi micro g... Scoici Saint-Jacques cu sos de ardei copţi şi salată de fenicul şi migdale...