Una dintre prăjiturile preferate ale copiilor este "Cartof". În plus, este şi foarte simplu de preparat
Instrucţiuni
1 kg biscuiţi de bună calitate
200 g zahăr
2 linguri cacao
200 g ciocolată amăruie
200 g ciocolată cu lapte
200 g unt
500 ml lapte
100 g stafide aurii
100 g curmale
400 g dulceaţă de vişine
Mod de preparare
Biscuiţii se sfărâma într-un bol, dar nu prea fin şi se amesteca cu stafidele şi curmalele curăţate.
Oprim câţiva biscuiţi, pe care îi dăm pe razătoare, obţinând un pesmet fin, pentru a trece cartofii prin el la final.
Zahărul se amesteca cu cacaua, se adauga laptele şi se fierb într-un clocot sau două, apoi se stinge focul şi se adauga untul şi ciocolată amăruie ruptă în bucăţi.
Se amesteca bine până la topirea ingredientelor solide, apoi, aşa fierbinte, se toarnă peste biscuiţi.
Se omogenizează amestecul şi se lasă la odihnit 30 de minute, după care, cu mâinile umezite cu puţin ulei, se formează cartofii.
La mijlocul fiecărui cartof se pune câte o linguriţă de dulceaţă.
Cartofii astfel formaţi se trec prin pesmet de biscuiţi, apoi se pudrează cu zahăr şi cacao.
Se dau la rece, după care se servesc cu mare poftă.
CLIPUL CU PREPARAREA PRĂJITURII ÎL GĂSIŢI AICI!
Prăjitura "Helenitta", gustoasă şi uşor de preparat. Este gata în cinci minute şi nu necesită coacere!... Șnițel savuros pentru bucătarul pofticios! Uită de rețeta clasică! Așa se obține cel mai gustos preparat!...