Ingrediente:
- 1kg carne de porc
- 500 gr cârnat de casă, de porc
- ulei floarea soarelui
- 500gr branză de oaie
- 300 gr branză usturoaie
- 200 gr sare
- 100 gr piper negru măcinat
- 100 gr boia dulce
- 100 gr usturoi
- o legătură pătrunjel verde
- 200 gr roșii
- 300 g mălai
- 1 l apă
- 1 lingură sare
Mod de preparare
Carnea și cârnatul se porționează si se pun la prăjit în ulei de floarea soarelui.
Se curăță usturoiul și se adaugă peste carne și cârnat, dupa ce s-au rumenit puțin, apoi se adaugă puțină apă și se lasă să fiarbă.
Când sunt ușor pătrunse, se adaugă 100 gr de brânză de oaie usturoaie și se amestecă bine, apoi se mai lasă puțin pe foc.
Se pune apă cu sare la fiert, pentru mămăliguță cu sare, iar când atinge punctul de fierbere, se adaugă făina de mălai, în ploaie, amestecând continuu, până se ingroașă.
Când carnea este bine preparată se pune puțin cir de mămăligă peste ea și se mai adaugă puțină boia pentru un plus de culoare.
Se potrivește gustul cu sare si piper, iar la final, se adaugă puțin pătrunjel verde tocat mărunt.
Se servește cu brânză și roșii.
Poftă bună!
Rețetă preparată de concurentul Lorincz Traian
Reţetă VIDEO: Cea mai simplă prăjitură! E gata în zece minute, fără făină, zahăr şi fără coacere! Este delicioasă!... Somon poșat cu grapefruit roz și sos de busuioc...