- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- Pentru Mousse
- 200 g galbenus pasteurizat
- 100 g zahar
- 100 ml lapte
- 500 ml smantana lichida (35% grasime)
- 200 g ciocolata neagra Valrhona GUANAJA (70% )
- 200 g ciocolata alba Valrhona IVOIRE (35% )
- 6 bucati x 2.5 g foi gelatina
- Boabe de tonka
- 15 ml Di Saronno Amaretto Grand Marnier
- Pentru chutney
- 1 mango
- 2 ardei chili rosii proaspeti
- 1 lime
- 50 g zahar
- 15 ml Rom Stroh 40
- 3 cuisoare
- Pentru decor
- 200 g ciocolata neagra Valrhona GUANAJA (70% )
- 200 g zmeura proapata
- 50 buc menta (frunze proaspete)
- 200 g Isomalt
- 50 g zahar
- Pentru vafe
- 100 g unt (82%)
- 100 g faina alba
- 100 g zahar pudra
- 75 g albus pasteurizat
- 1 baton vanilie
- 2 g sare
- spray pentru uns tavi
Mod de preparare
1. Preparare mousse de ciocolata:
Se porneste cuptorul la 200 grade C. Se pun formele de terine in congelator. Se pregatesc formele pentru mousse.
Galbenusul cu zaharul se bat pe bain-marie apoi se mixeaza pana se formeaza o spuma.
Intre timp se pune gelatina la hidratat in apa rece.
Ciocolata se topeste in cuptorul cu microunde pana devine fluida.
Laptele se incalzeste cu tonka rasa.
Smantana lichida se bate spuma.
Gelatina inmuiata impreuna cu lichiorul Amaretto DiSaronno si Grand Marnier se lichefiaza in cuptorul cu microunde.
Apoi se amesteca compozitia de galbenus, cu gelatina si frisca batuta.
Se imparte in compozitia in doua parti egale.
Jumatate din compozitie se amesteca cu ciocolata alba, cealalta jumatate cu ciocolata neagra.
Compozitia de mousse se toarna in formele dorite si apoi se pun la congelator.
2. Preparare vafe:
Se prepara o compozitie din unt, zahar pudra, faina si albusul de ou pentru vafe.
Compozitia de vafe se trage peste forma de plastic pe silicon mat si apoi se pun vafele la copt.
Cand sunt gata se pun la racit intr-o forma semiovala de terina sau se rasucesc.
3. Preparare decor:
Se tempereaza ciocolata neagra, se intinde pe banda acetofan, se trage cu racleta pieptane, se ruleaza intr-o forma semiovala de terine si se da la rece.
Isomaltul se topeste in tigaie pana devine fluid ametecand continuu cu lingura, apoi se rasuceste sub forma de spirala pe conul metalic.
Mango se curata de coaja, se taie cubulete mici.
Ardeii chili se spala, se curata de seminte si se toaca fin.
Lime-ul se rade de coaja, iar sucul, zaharul, putina apa si cuisoarele se incalzesc in tigaie, apoi se adauga cubuletele de mango si chili tocat fin. Se potriveste gustul cu rom Stroh. Se dau intr-un clocot si apoi se pun la rece.
Apoi se prepara sosul de zmeura pentru decor.
Zaharul cu putina apa se da in clocot, se adauga zmeura proaspata, se fierbe pana se leaga, apoi se da prin strecuratoare, pentru a elimina samburii.
Se monteaza componentele pe farfurii dupa imaginatie.
Pofta buna!
Timp de preparare: 60 minute.
Rețeta Ton cu susan, mango, varză şi castravete... Rețeta Vită cu sos de ciocolată şi cremă de năut cu trufe...