Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Negresă cu ciocolată și cremă cu lămâie aromată, combinația perfectă pentru a-ți delecta familia și musafirii

 

Astăzi vă propunem o negresă cu ciocolată și cremă cu lămâie, numai bună pentru a vă servi prietenii invitati la o masă festivă. Mult succes!

  • Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 8 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 100 g nucă măcinată
  • 100 g nucă tăiată grosier
  • 150 g făină
  • 60 g pesmet(3 linguri rase)
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g unt
  • 2 linguri ulei
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • Pentru crema de lămâie:
  • 8 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 150 ml lapte
  • 500 g mascarpone
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • un praf sare
     

Mod de preparare

Pentru blat, topim mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt cu puțin ulei.
Omogenizăm bine compoziția și o lăsăm să se răcească până preparăm bezeaua.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm căte un praf de sare peste ele.
Gălbenușurile le dăm la rece până le vine rândul să fie folosite.
Măcinăm nuca, cele 100 g, măcinăm și zahărul pentru a scurta timpul de preparare a bezelei, dar și pentru reușita sigură a bezelei.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare, până obținem o bezea fermă.
Adăugăm apoi compoziția de ciocolată, răcită și omogenizăm, folosind un tel, sau o spatulă.
Treptat, adăugăm nuca măcinată, amestecată bine cu pesmetul, așa încât să se desfacă, apoi cu făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, nuca tăiată grosier și omogenizăm, amestecând ușor cu telul, după fiecare adaos.
Tapetăm tava cu hârtie de copt, doar la bază, iar pereții îi ungem cu puțin ulei și îi tapetăm cu zahăr pudră.
Coacem blatul pentru 35-40 de minute  la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.
Pentru cremă, frecăm mai întâi gălbenușurile cu sare, apoi cu zahărul, adăugăm și coaja rasă de lămâie și le diluăm cu laptele rece.
Punem vasul pe foc moale, sau chiar pe baie de aburi și amestecăm intens în cremă, până se îngroașă ca o budincă.
La final de fierbere, adăugăm și esența de lămâie.
Lăsăm crema de gălbenușuri să se răcească, apoi o mixăm, adăugând treptat, mascarponele și zeama de lămâie.
Răsturnăm blatul de negresă, răcit, pe un platou și întindem crema peste el și dăm prâjitura la rece pentru cel puțin 45 de minute, după care o porționăm și o savurăm.


Poftă bună!


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE