- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
O combinație interesantă între pește, mazăre păstăi și piure de conopidă.
Ingrediente
- 800 g file ombrino
- 800 g-1 kg conopidă
- 200 g mazăre păstăi
- 1 lămâie
- 200 g unt
- sare
- piper
- 500 ml ulei
- 5 frunze de salvie
Mod de preparare
Se pune o oală pe foc, cu apă, sare și unt.
Se curăță conopida și se aleg păstaiile de mazăre.
Se porționează fileul de pește în 4 porții egale.
Conopida se blanșează pentru 1 minut în apă fierbinte, apoi se trage la tigaie, în unt, se condimentează și se prepară până când se colorează.
Între timp, pe o tigaie încinsă, se așaza bucățile de pește pe partea cu piele, se condimentează și se lasă să se gătească, fără a le întoarce.
Păstăile de mazare se blanșează pentru 1 minut, apoi se trag la tigaie în unt.
Într-o altă tigaie mai mica, se topesc 3 cubulețe de unt, se stoarce zeama de la lămâie, se pune sare, piper și salvie și se lasă pe foc până se omogenizează.
Se așază bucățile de conopidă în farfurie, apoi bucata de pește, păstăile de mazăre și se toarnă sosul.