O rețetă arăbească delicioasă și sățioasă, pentru o masă copioasă: Orez cu tăiței și amestec de alune cu carne și condimente.
Rețeta Orez cu tăiței și amestec de alune cu carne și condimente - Ingrediente
Rețeta Orez cu tăiței și amestec de alune cu carne și condimente - Preparare
Mai întâi se pun la fiert pieptul de pui și pulpele dezosate, într-o oală cu apă cât să le acopere și se lasă la fiert până când cantitatea apei se reduce la jumătate. Apoi se trece prin strecurătoare iaurtul peste care se adaugă usturoiul pisat bine, condimentele și 1-2 lingurițe de amidon (dizolvat în prealabil în puțină apă). Tot acest amestec se va adaugă peste carnea de pui care fierbe intensitatea focului la minim și amestecând continuu pentru aproximativ 10-15 minute.
Pentru prepararea orezului, într-o oală se pune puțin ulei și se adaugă tăițeii care se rumenesc doar puțin.Se adaugă orezul și condimentele și se completează cu apă. Când aceasta începe să fiarbă se da focul la mic și se acoperă cu un capac . Când toată apă scade orezul este gata și se îndepărtează capacul lăsând orezul să se răcească un pic. Într-o tigaie, în puțin ulei, se prăjește amestecul de alune până când capătă o culoare aurie, apoi se vor scoate pe un șervețel de bucătărie pt a se absorbi excesul de ulei. Într o altă tigaie se pune ulei de măsline și se călesc ceapa tocată mărunt și usturoiul. Se adaugă carnea tocată sau tăiată cuburi mici. Se presară condimentele și se adaugă roșia tocată mărunt și pătrunjelul verde, de asemeni, tocat.
Din făină cu apă, drojdie, zahăr, ulei de măsline și sare se pregătește un aluat care se umple cu amestecul de mai sus. Se coace într-o tavă de pâine la 180 de grade, până se rumenește.
Supa de iaurt se servește într-un bol așezat pe un platou alături de orezul cu tăiței peste care se va pune amestecul de alune, iar alături vom așeza pachețelul cu carne. Putem decora cu mentă proaspătă tocată mărunt și semințe de rodie.
Poftă bună!