Legendara Sanda Marin vă propune pentru astăzi o rețetă de sezon, una pe care nu aveți cum să nu o reluați, după ce ați încercat-o o dată! De ce? Toți „degustătorii” vor mai vrea o porție de GOGOȘI.
Ingrediente:
500 grame făină (depinde de puterea ei de absorbţie, a mea nu a fost o făină foarte bună)
120 grame zahăr
100 ml lapte (plus ceva caimac)
40 grame unt
3 ouă
30 grame drojdie
sare, zahăr vanilat
coajă de portocală
ulei pentru prăjit
Se pune drojdia la dospit împreună cu puțin lapte, vârând-o în mijlocul făinii. Secretul pentru niște gogoși dulci și pufoase stă într-un ingredient ținut secret: zahărul tos. Așadar, pe lângă lapte, alături de drojdie, adaugă o lingură de zahăr tos la dospire.
Frământați bine aluatul cu mâinile curate, apoi puneți coca într-un castron timp de 30 de minute. Apoi treaba devine foarte simplă: alegeți un pahar din bucătărie și faceți formele gogoșilor.