Friptura din piept de rață, gustoasă și aspectuoasă, combinată cu sos de vin și legume nu poate fi decât delicioasă.
Ingrediente
- 800 g piept de rață
- 500 g sparanghel verde
- 300 g baby morcovi
- Sare
- Piper
- 200 ml ulei
- 1 cățel de usturoi
- 100 g miere
- 200 ml vin roșu
- 100 g muștar
- microgreens
Mod de preparare
Pieptul de rață se crestează pe partea cu piele, dar fără a pătrunde până la carne și se trage la tigaie, mai întâi pe partea cu piele, pentru 3-4 minute.
Se întoarce pe cealaltă parte și se mai prepară 2-3 minute, după care se dă la cuptor pentru 5-6 minute.
Legumele se fierb în apă cu sare, apoi se scot în apă cu gheață.
Pentru sos, se pune puțin ulei la încins și se aromatizează cu un cățel de usturoi strivit, apoi se adaugă muștarul, mierea și vinul și se lasă pe foc până se reduce și capătă consistența unui sos.
Pieptul de rață se servește alături de legume, cu sos de vin și decor de microgreens.