Dacă vreți să preparați o altfel de pizza mai bogată și mai aspectuoasă, încearcați Pizza cu coroniță de cârnați afumați și pe cei dragi o să-i impresionați.
Poate vă inspiră și veți încerca și această specială și delicioasă Pizza desert cu rodie, sau această Pizza turcească sau Lahmacun!
Ingrediente pentru Pizza cu coroniță de cârnați afumați
- Aluat pentru 2 pizza de 24 cm:
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 1 linguriță zahăr
- 20 g drojdie proaspătă
- 1 vârf linguriță sare
- 3 linguri ulei
- 500-550 g faina
- Pentru topping:
- 100 g șunculiță țărănească, de porc
- 100 g șunculiță țărănească, de pui
- 3-4 cârnați de casă afumați
- 2 roșii mici
- câteva măsline fără sâmburi
- 150 g cașcaval
- piper
- oregano
- ketchup
Mod de preparare Pizza cu coroniță de cârnați afumați
Pentru aluatul de pizza, frecăm drojdia cu zahărul până la lichefiere, adăugăm laptele cald și o lingură de făină.
Omogenizăm bine maiaua, o acoperim și o lăsăm să se dezvolte 10 minute.
Amestecăm oul cu un praf de sare, adăugăm uleiul, facem o adâncitură în făina cernută și punem acest amestec acolo.
Adăugăm și maiaua crescută și începem să frământăm aluatul încorporând în acest amestec, treptat, făină.
Frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, pe care îl lăsăm la crescut până își dublează volumul.
Între timp feliem ingredientele pentru toppingul de pizza.
Întindem aluatul în 2 forme rotunde de 24 cm diametru și îl înțepam din loc în loc.
Îl ungem cu ketchup și presăram condimentele, adăugăm cârnații pe margine, apoi rulăm marginile împrejurul lor și le crestăm împreună cu cârnații, din loc în loc.
Așezăm ingredientele frumos la mijloc, alternandu-le, punem măslinele din loc în loc și dăm tăvile la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.
Servim delicioasă pizza cu coroniță de cârnați afumați cu ketchupul preferat.