A venit toamna, motiv pentru care gospodinele încep să caute reţete speciale pentru acest sezon. Iată una dintre ele.
Ingrediente:
Pentru blat:
4 linguri faina
5 albuşuri
3 linguri ulei
1/2 pachet praf de copt
5 linguri de zahăr
Pentru cremă:
250 gr margarina Rama Maestro
5 gălbenuşuri
4 linguri amidon alimentar (faină)
150 gr zahăr
3 plicuri zahăr vaniliat
100 gr ciocolată amăruie
500 ml lapte
Alte ingrediente:
200 ml lapte
200 gr biscuiţi Petite Beurre
50 gr nucă de cocos
250 ml frişcă
Mod de preparare:
Albuşurile se bat spumă cu un vârf de cuţit de sare apoi se adăugă treptat zahărul şi se mixează până se topeşte. Adăugăm treptat şi uleiul, mixam şi apoi adăugăm faina amestecată cu praful de copt. Amestecăm peste cap cu o lingură de lemn. Turnam aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (dimensiuni 25x35) apoi coacem 15 minute, la 175 grade Celsius.
Scoatem blatul şi călduţ îl insiropam cu 3-4 linguri de lapte cald.
Pentru crema amestecăm gălbenuşurile cu amidonul alimentar sau faină, zahărul şi zahărul vaniliat. Adăugăm treptat laptele cald şi punem amestecul la foc mic, amestecând mereu până se îngroaşă că o budincă. Îl împărţim în două şi într-o jumătate adăugăm ciocolată ruptă bucăţele. Amestecăm până se omogenizează. Punem câte o folie de plastic peste fiecare jumătate de cremă şi lăsăm să se răcească.
În crema cu ciocolată adăugăm 100 gr margarina, câte o bucăţică pe rând şi mixam bine după fiecare. În crema de vanilie adăugăm 150 gr margarina, câte o bucăţică pe rând şi mixam bine după fiecare. Asamblăm prăjitura; punem pe o tavă blatul însiropat, apoi crema de ciocolată, un rând de biscuiţi înmuiaţi în lapte, crema de vanilie.
Punem prăjitura la rece (de preferat să o preparaţi cu o zi înainte) şi în ziua în care o servim punem frişcă şi deasupra presaram nucă de cocos.
Tăiem prăjitura felii cu un cuţit înmuiat în apă caldă.